Rôzne

Ocenili jeho celoživotné nasadenie: Exriaditeľ prešovského Plemenárskeho ústavu oslávil 90 rokov

Bývalý riaditeľ prešovského Plemenárskeho ústavu Ján Vysoký oslávil v týchto dňoch deväťdesiatiny. Na radnici ocenili jeho celoživotné pracovné nasadenie a hovorilo sa o špičkových výsledkoch mesta v chove koní.

Ilustračný obrázok k článku Ocenili jeho celoživotné nasadenie: Exriaditeľ prešovského Plemenárskeho ústavu oslávil 90 rokov
Zdroj: Mesto Prešov

Pri tejto príležitosti ho prijal na Mestskom úrade v Prešove viceprimátor Štefan Kužma. A spolu si pospomínali aj na slávu prešovského žrebčinca.

„Veľmi si cením, že ste si spomenuli na človeka, ktorý riadil žrebčinec v čase, keď kôň Nestor vyhral Veľkú pardubickú. Vtedy to bola veľká sláva,“ vyjadril radosť z prijatia na radnici Ján Vysoký. Do Plemenárskeho ústavu Prešov, ktorý vtedy riadil, bol začlenený aj pôvodný prešovský žrebčinec. Na toto obdobie si spomína veľmi rád. „Prešov vtedy dosahoval v chove koní špičkové výsledky,“ pripomenul jubilant jeho slávu.

Na stretnutí porozprával veľa zaujímavostí. Jednou z nich je, že napriek práci pri koňoch a podieľaní sa na organizovaní mnohých jazdeckých podujatí, nikdy na koňoch nejazdil. Detstvo strávil v rodnom Vlachove na Hornom Gemeri. Keď mal 13 rokov, prišiel o otca a stal sa živiteľom rodiny.

V Michalovciach istý čas pracoval spolu s niekdajším prezidentom Michalom Kováčom. Na začiatku 50. rokov sa usadil v Prešove a dnes sa cíti byť už Prešovčanom. Niekoľkými uznaniami a medailami Jána Vysokého ocenila za jeho prínos na úseku jazdeckého športu aj Slovenská jazdecká federácia. Z rúk viceprimátora si tentoraz odniesol ďakovný list za šírenie dobrého mena mesta Prešov a za dlhodobý prínos a mimoriadnu angažovanosť v dostihovom športe.

Môže vás zaujímať:

Talentovaná parkúristka Slávka (18) z Prešova: Najkrajšia je spätná väzba od koňa, keď počúva a sme jedno telo

V okrese Prešov sa môžeme tešiť na pozoruhodnú novinku: Mapa prameňov nášho regiónu!

Učiteľka prešovského gymnázia v otvorenom rozhovore: Čo je na mojej práci najťažšie

foto: mesto Prešov

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM