Ľubomír Hudačko Futbal

Obranca Tatrana Prešov Patrik Jacko bilancuje: V lige nám chýbajú derby s Košicami

Na zimný "spánok" sa vybrali aj futbalisti Tatrana Prešov, ktorí jeseň nemali najlepšiu. Prinášame vám rozhovor s obrancom Patrikom Jackom.

Ilustračný obrázok k článku Obranca Tatrana Prešov Patrik Jacko bilancuje: V lige nám chýbajú derby s Košicami
Zdroj: TASR

Odchovanec prešovského Tatrana po vážnom zranení prenechal kapitánsku pásku Jozefovi Talianovi a Petrovi Katonovi. Patrik Jacko je však jedným z lídrov obrany a tradičných členov kádra. Napriek mladému veku má dostatok skúseností i rešpektu medzi hráčmi v kabíne.

Košice chýbajú

V lete po aktuálnej sezóne ho však čaká operácia, pri ktorej mu vyberú klince z píšťaly a tým by mali byť jeho patálie už úplne za ním. Neobišiel ale ani tému výsledkov Tatrana, ktoré neboli najlepšie. „Tie nevydarené zápasy sa lámali na momentoch, ktoré sme nezvládli, čo je škoda. Myslím si, že začiatok súťaže sme mali dobrý a nazbierali sme dosť bodov. Hlavne po spomínanom dueli v Žiline sme vedeli, že sme uhrali vynikajúce tri body a chceli v tom pokračovať aj ďalej,“ povedal ďalej.

Jacko však povedal aj ďalšie zaujímavé slová. „Chýbajú nám zápasy s ďalšími mužstvami z východu. Napríklad s VSS alebo s Lokomotívou Košice. Pre nás je derby zápas proti Michalovciam,“ uviedol, pričom je podľa neho skvelé, že ich Šarišania dvakrát zdolali a nedostali gól. Pri staronovom trénerovi Kovalcovi sám Jacko debutoval v áčku už počas jeho prvého angažmánu. „Kto rozumie futbalu vie, že je to veľký odborník a skvelý tréner. Myslím si, že to bolo vidno aj na ihrisku, v kabíne, chcel veľa vecí zmeniť a zlepšiť aj v klube. Dovolím si povedať, aj za kabínu, že je to správny človek pre 1. FC Tatran Prešov. Moje výkony sa takisto zdvihli po jeho príchode,“ nechal sa počuť pilier obrany.

Robustný zadák ďalej prezradil, že v lete mu končí zmluva a pravdepodobne to bude jeho posledný polrok v Tatrane na najbližšie obdobie.

Je im to jasné

„Zatiaľ nechcem nič konkretizovať. Uvidíme čo prinesie nový rok. Je nám ale jasné, že o prvú šestku sa už nepobijeme. Zostáva nám boj o záchranu. Na začiatku sa to zdalo ako možný cieľ, ale časom sa ukázalo, že sme na to, bohužiaľ, nemali. Treba sa pozerať dopredu a stanoviť si nové ciele,“ povedal na margo nelichotivej situácie Tatrana, keďže sa nachádza po jesennej časti len na predposlednom mieste.

Neisté je aj to, či v klube aj na jar ostane tréner Kovalec. „Po zápase v Trnave sa s nami rozlúčil s tým, že ak sa pre neho majiteľ rozhodne, tak sa vidíme 10. januára. Povedal, že by tu rád ostal a pokračoval ďalej. Ja verím, že sa tak aj stane,“ dodal pre 1fctatran.sk Patrik Jacko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM