Ľubomír Hudačko Kultúra

Obľúbené Objavovanie Prešova má ďalší atraktívny program: Vtiahne nás do tajov knižnice

Opäť sa máme na čo tešiť. Obľúbené podujatie Objavovanie Prešova si tentoraz určite nenechajte ujsť, dozviete sa totiž tajomstvá Knižnice P. O. Hviezdoslava. Nevynechajú sa ani súčasné priestory v Bosákovom dome a na videné a počuté určite len tak ľahko nezabudnete.

Ilustračný obrázok k článku Obľúbené Objavovanie Prešova má ďalší atraktívny program: Vtiahne nás do tajov knižnice
Zdroj: TASR

V októbri sa prešovskí objavovatelia vydajú preskúmať históriu Knižnice P. O. Hviezdoslava, ktorá slúži svojim čitateľom už 90 rokov.

„Budú mať možnosť "dotknúť“ sa prvých, ale aj neskorších sídel knižnice, ktorá dodnes dýcha atmosférou tejto nedávnej minulosti. Dozvedia sa, ako sa menila nielen jej podoba, no aj názvy, ako sa kedysi chodilo do knižnice i aké bolo členské, či kto sa zaslúžil o jej rozvoj. V rámci objavovania sa nevynechajú ani súčasné priestory v Bosákovom dome a najmä výstava fotiek Knižnica včera a dnes v Starej mestskej škole," priblížila lákadlá podujatia hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Spoznať príbeh prešovskej knižnice môžete v sobotu 10. októbra 2015 o 10:00 a v nedeľu 11. októbra 2015 o 14:00. Zraz účastníkov bude tradične pred Mestským informačným centrom. Podujatím budú sprevádzať Darina Petranská a Andrea Sivaničová. Cena vstupenky je v predpredaji 1,50 eur a na mieste konania, alebo cez víkend 2,30 eur. Zvedavé deti môžu prísť zadarmo.

Čítajte tiež:

Peter Nagy v rodnom Prešove predviedol zmysel pre humor: O vtipné momenty nebola núdza, zaujal aj pes na pódiu!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM