Ľubomír Hudačko Iné športy

Obhajca Tatran Prešov: Je prvým finalistom play off extraligy, neprehral v takmer päťdesiatke zápasov!

Hádzanári Tatrana Prešov sú prvým finalistom play off extraligy. Obhajca titulu zdolal 1. MHK Košice v treťom semifinálovom dueli a naďalej tak v tejto súťaži nenašiel premožiteľa. Počet duelov bez prehry sa už šplhá k päťdesiatke!

Ilustračný obrázok k článku Obhajca Tatran Prešov: Je prvým finalistom play off extraligy, neprehral v takmer päťdesiatke zápasov!
Zdroj: TASR

Zverenci trénera Petra Hatalčíka vyhrali v derby nad vraňarmi presvedčivo 46:30 a v sérii triumfoval jasne 3:0 na zápasy.

Prešovčania tak naďalej živia šancu získať ôsmy titul v rade a desiaty v ére samostatnosti. Tatran v dlhej časti ligovej sezóny nenašiel premožiteľa a víťaznú sériu v najvyššej domácej súťaži natiahol po semifinále už na 46 duelov. Nový slovenský majster bude známy najneskôr 28. mája.

Košičania držali s vysokým favoritom krok iba v úvodnej desaťminútovke. Po štvrťhodine hry odskočil Tatran na 11:8 a keď v 18. minúte narástlo manko hostí na päť gólov, ich kouč si zobral oddychový čas. Po dvadsiatich minútach to bolo už 16:9 a hoci potom Košice sériou troch gólov znížili na 14:17, domáci mali v prestávke sľubný náskok. Po zmene strán rozdiel v skóre v prospech obhajcu titulu výrazne narastal, v polovici druhej časti mal k dobru štrnásť gólov (35:21) a v ofenzívne ladenom stretnutí pohodlne dokráčal k postupu.

  • tretí zápas semifinále play off
  • Tatran Prešov – 1. MHK Košice 46:30 (21:16)
  • /na zápasy 3:0, postúpil Tatran Prešov/

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM