Ľubomír Hudačko Rôzne

Obchodníčka s nehnuteľnosťami: TOTO v Prešove považujem za pozitívnu lastovičku!

V ponuke Prešova a okolia je teraz dostatok starších bytov aj domov, avšak nových bytov je menej. Na svedomí to má skutočnosť, že počas krízy boli niektoré výstavby pozastavené alebo neuskutočnené.

Ilustračný obrázok k článku Obchodníčka s nehnuteľnosťami: TOTO v Prešove považujem za pozitívnu lastovičku!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

V regióne tiež absentuje výstavba nových samostatne stojacích rodinných domov vypracovaných do ucelene riešeného územia s kompletným servisom. Tvrdí to podnikateľka a obchodníčka s nehnuteľnosťami zo spoločnosti Human Prosperity, Blanka Feč Vargová.

Dúfajú vo zvyšovanie dopytu

Posledné tri roky podľa nej priniesli znižovanie cien. Vzhľadom na to, že v súčasnosti sú historicky najnižšie úroky hypotekárnych úverov, sa už ďalšie znižovanie cien neočakáva.

„U starších bytov je to výlučne o tom, ako sa dohodne predávajúci a kupujúci, pretože tam je vždy priestor na znižovanie. No keď zoberieme do úvahy nové projekty, tie, ktoré sú dlhšie v predaji, už nemajú kam ísť s cenou dole, pretože sú už na úrovni nákladov,“ uviedla Feč Vargová. Prečítajte si o vývoji cien bytov v Prešove!

Záujem mladej generácie

Ako dodala, neočakávajú sa výraznejšie zmeny smerom dole v cenách nehnuteľností, skôr naozaj dúfajú vo zvyšovanie dopytu. Avšak, našla sa aj dobrá správa. „Čo považujem za prvú pozitívnu lastovičku v Prešove je začínajúci záujem najmä mladej generácie o alternatívne technológie výstavby. Alternatívne technológie výstavby rodinných domov sú často lacnejšie v obstarávacích nákladoch ako tie klasické – murované rodinné domy, a to mnohokrát umožňuje veľkému percentu cieľovej klientely dostať sa k rodinnému domu za rozumnejšiu cenu,“ uviedla.

Tu je však potrebné povedať, že v Prešove absentuje ponuka hotových projektov výstavby samostatne stojacich rodinných domov. "Nehovorím o radovej zástavbe, ale o hotovom samostatne stojacom dome, kde sa môže klient v krátkom čase nasťahovať. Pevne verím, že sa práve toto podarí priniesť na trh v tomto roku,“ skonštatovala.

Čítajte aj o zaujímavých zisteniach o výstavbe bytov!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM