Správy

Obchodné centrum Forum v Prešove? TOTO je možný termín štartu realizácie projektu

Zaujímavé info o plánovanom obchodnom centre Forum. Zástupcovia investora prezradili predpokladaný termín štartu realizácie projektu. Tu sú podrobnosti.

Ilustračný obrázok k článku Obchodné centrum Forum v Prešove? TOTO je možný termín štartu realizácie projektu
4
Galéria
Zdroj: Multi Development

Plánovaná výstavba obchodného centra Forum v centre Prešova podľa radnice naberá reálne kontúry. O postupe prác, ako aj o aktuálnej fáze realizujúceho sa projektu informovali zástupcovia investora primátorku Andreu Turčanovú.

Primátorka: Konečne

„Môžem potvrdiť, že projekt pokračuje, práce postupujú podľa harmonogramu,“ uviedol zástupca developera Ľuboš Kočí na stretnutí s primátorkou Andreou Turčanovou a doplnil, že v súčasnosti už ide o proces vydania územného rozhodnutia.

„Podali sme taktiež žiadosť na odstránenie súčasnej budovy Tesca, čím tiež napĺňame platnú podpísanú zmluvu s touto spoločnosťou. Predpokladáme, že po získaní všetkých potrebných povolení začneme s konkrétnou realizáciou projektu v polovici budúceho roka s plánovaným termínom dokončenia koncom roku 2018,“ zdôraznil Ľuboš Kočí. „Konečne sa priestor, ktorý bol roky nevyužitý, zmení na zmysluplnú investíciu, ktorá priláka ľudí do centra mesta,“ povedala na stretnutí primátorka.

400 parkovacích miest

Trojpodlažné prešovské obchodné centrum je naplánované na ploche 33 000 metrov štvorcových medzi ulicami Hlavná, Námestie legionárov, Štefánikova, Hviezdoslavova a ul. Biskupa Gojdiča. Plánované nové obchodné centrum tak zaberie časť plochy, na ktorej stojí v súčasnosti Tesco a časť voľnej nezastavanej plochy.

Súčasťou projektu samostatného areálu je aj kompletné napojenie na technickú infraštruktúru miestnych ciest vrátane kruhovej križovatky ulíc Hviezdoslavova a Štefánikova a projekt ráta s vybudovaním 400 parkovacích miest. „Po dokončení bude stavba plniť funkciu modernej občianskej vybavenosti vrátane obchodov, stravovania, široké škály služieb, fitnessu, multikina a príslušných parkovacích miest, ktoré budú realizované vo vnútorných priestoroch stavby,“ povedala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: archívne

Obchodné centrum Forum v Prešove: Takto má vyzerať
4
Galéria
Zdroj: Multi Development
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM