Ľubomír Hudačko Správy

Občania Sídliska III prehovorili, čo ich trápi: Prišla za nimi aj primátorka, no ostala sklamaná!

Stále je čo na sídliskách riešiť a meniť. Veľmi dobre to vedia aj obyvatelia Sídliska III. Tí svoje požiadavky prezradili predsedovi Výboru mestskej časti Mikulášovi Komanickému. Uviedli, čo ich najviac trápi a prišla za nimi aj primátorka Turčanová. Ostala však napokon sklamaná.

Ilustračný obrázok k článku Občania Sídliska III prehovorili, čo ich trápi: Prišla za nimi aj primátorka, no ostala sklamaná!
Zdroj: TASR

Hneď niekoľkí občania sídliska III ozrejmili predsedovi Výboru mestskej časti č. 1 Mikulášovi Komanickému to, čo ich v lokalite ich bydliska najviac trápi. Hneď traja napríklad požiadali o vyčistenie rigolu na Prostějovskej u­lici.

Zaplavuje im záhradky

„Smerom od garáží je mreža na kanál, ktorá je malá a je potrebné dať ju väčšiu, alebo mrežu napojiť na kanál na konečnej zastávke MHD. Po daždi sa blato zviezlo aj s kameňmi od garáží – na ceste je kopa blata ako retardér a tiež dole pri výjazde na hlavnú cestu,“ zhodli sa občania.

Iní zase pre zmenu žiadajú o vyústenie dažďovej kanalizácie do rieky Torysa. Kanál tam ide cez prístupovú komunikáciu záhradkárskej osady – za konečnou zastávkou MHD a stále tam vyráža voda, v dôsledku čoho im zaplavuje záhradky. „Keďže svah nikto nespravuje, je potrebné, aby mesto zistilo správcu tohto svahu, alebo kto sa má o tento svah starať a nech sa oň stará a udržuje ho. K tomu žiadame aj vyčistenie kanála,“ uviedli do pléna.

Primátorka prišla, no ostala sklamaná

Súčasťou školy na Sídlisku III je atletický areál, ktorý slúži aj verejnosti. Obyvatelia by chceli jeden kontajner, ktorý by slúžil ako kancelária na preteky. Požadovali tiež skultúrniť vstup z parkoviska k atletickej dráhe. Poslanec Mikuláš Komanický im odporučil podať si projekt (IROP) a bližšie sa informovať na odbore školstva, kultúry a cestovného ruchu MsÚ.

Niektorí prítomní tiež opätovne žiadali o opravu chodníka a parkoviska na Volgogradskej ulici a to aspoň zaplátať diery. Zhodli sa, že je na opravu najvyšší čas. Na zasadnutie VMČ č. 1 prišla aj primátorka Andrea Turčanová a zaujímala sa o požiadavky občanov v tejto časti mesta.

V čase jej príchodu však už bola prejednávaná len korešpondencia MsÚ, čo znamenalo odpovede odborných útvarov na požiadavky obyvatel'ov. Občania už prítomní neboli, z čoho bola sklamaná. Práve kvôli stretnutiu s nimi prišla do tejto mestskej časti, aby ich informovala okrem iného aj o prácach súvisiacich s čistením pozemkov, ktoré boli znečistené nedávnou búrkou.

Čítajte tiež:

Cestovný ruch v okrese Prešov? Tieto zaujímavé čísla z vlaňajška ste možno netušili!

V Prešove si príde na svoje každý milovník bicyklov: V meste sa chystá prvý cyklomaratón

Zubári vs. peňaženky pacientov: Zisťovali sme, aké skúsenosti majú Prešovčania

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM