Ľubomír Hudačko Rôzne

Novinka v prešovskej MHD: Cestujúci budú môcť čítať knihy zavesené na retiazke!

Aj Prešov bude opäť rád čítať. Obľúbené podujatie sa blíži aj do nášho mesta a novinka zasiahne aj prešovskú MHD. Počas cestovania si môžete prečítať knihu zavesenú na retiazke!

Ilustračný obrázok k článku Novinka v prešovskej MHD: Cestujúci budú môcť čítať knihy zavesené na retiazke!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Knižný festival Prešov číta rád odštartuje už v stredu 24.9 a hlavný program potrvá do piatka 26.9.

Počas troch dní môžu Prešovčania navštíviť rôzne besedy a podujatia, ale aj čítať v MHD. Prešov číta rád napíše už 9. kapitolu svojej histórie. Podľa informácií riaditeľky Knižnice P. O. Hviezdoslava v Prešove Marty Skalkovej budú knihy čitateľom k dispozícii na linkách mestskej dopravy číslo 4, 38 a 21. Knihy tu budú na retiazke a ľudia ich môžu na dlhších trasách nielen listovať, ale zahĺbiť sa aj do čítania.

V stredu bude na železničnej stanici v Prešove zároveň otvorená aj netradičná pobočka knižnice. Vo štvrtok je o 18.00 h v Divadle Alexandra Duchnoviča naplánovaný galavečer venovaný literatúre, ktorý bude moderovať Dado Nagy. Okrem diskusie s hosťami je pripravené aj vystúpenie Dievčenského speváckeho zboru Gaudeamus pri Pedagogickej a sociálnej akadémii Prešov. Každý deň festivalu však budú prebiehať aj ďalšie besedy s autormi a spisovateľmi v pobočkách knižnice i na prešovských školách.

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM