Ľubomír Hudačko Šport

Novinka pre jeho nadšencov: Do Prešova mieri najväčšia liga v malom futbale

Futbalisti majú dôvod na radosť, už aj Prešovčania si môžu zahrať TOP ligu v malom futbale. Je už 5. mestom na Slovensku, kde liga otvorí svoje brány.

Ilustračný obrázok k článku Novinka pre jeho nadšencov: Do Prešova mieri najväčšia liga v malom futbale
Zdroj: Dnes24.sk

Rozšíriť túto súťaž sa podarilo už do 5 slovenských miest, kde patrí okrem hlavného mesta, Trnavy, Prešova aj Nitra a Komárno. Spolu tak bude v TOP lige zaregistrovaných viac ako 2500 amatérskych hráčov.

Každých 6 mesiacov

"Trvalo asi 2 roky, kým sme vychytali muchy a nastavili správne procesy v Bratislave, keď sme ju tam v roku 2014 založili. V januári 2016 sme následne otvorili Trnavu a každých 6 mesiacov sa otvára nové mesto,” začal rozprávať príbeh ligy zakladateľ Peter Králik. Podľa jeho slov hráčov čakajú okrem kvalitnej hracej plochy s umelou trávou a aj delegovaní rozhodcovia, aktuálne štatistiky, osobné profily, vlastná mobilná aplikácia či highlighty po zápasoch.

Navyše si môžu vybrať svoj preferovaný hrací deň a čas. Tímy sú však väčšinou zložené z kamarátov, kolegov z práce či študentov a preto sa načŕta otázka, aká je úroveň hráčov?

Úroveň hráčov

"Je rôzna, od kvalitných až po úplne rekreačných hráčov. Všetci si tam svoju vyhovujúcu úroveň nájdu. V prvej sezóne síce budú dve rovnocenné skupiny, avšak následne sa po sezóne vytvorí na základe výsledkov 1. liga a 2. liga. S pribúdajúcimi tímami predpokladáme do budúcnosti až s tromi, prípadne štyrmi kvalitatívnymi ligami. Tímy, ktoré majú vysoké ambície by sa mali do TOP ligy prihlásiť čo najskôr, aby sa nemuseli prebojovávať od najnižšej súťaže,“ vysvetlil na záver zakladateľ ligy Králik. Táto nová súťaž sa bude odohrávať na ulici Kapitána Nálepku 6 v Prešove, kde nedávno bolo otvorené nové umelé ihrisko.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM