Ľubomír Hudačko Rôzne

Novinka na jednom z najstarších sídlisk Prešova: Deti majú dôvod na radosť a je tu aj jedna zaujímavosť!

Jedno z najstarších sídlisk v meste sa môže pýšiť novinkou. Z nej budú mať zaručene najväčšiu radosť naši najmenší, no určite aj ich rodičia. A k tomu je tu aj jedna zaujímavosť...

Ilustračný obrázok k článku Novinka na jednom z najstarších sídlisk Prešova: Deti majú dôvod na radosť a je tu aj jedna zaujímavosť!
Zdroj: Dnes24.sk

Na starom sídlisku v Prešove vznikli novučičké hracie prvky a to je dôvod na radosť najmä pre najmenších Prešovčanov. Pôvodné ihriská totiž poznačil čas. Nové detské ihrisko vzniklo medzi blokmi na Októbrovej ulici. Ako informovala hovorkyňa prešovskej radnice Veronika Kmetóny Gazdová, stavebné aktivity realizovalo mesto na podnet poslancov tejto mestskej časti, ktorí detské ihrisko definovali ako jednu zo svojich priorít pre tento rok.

„Mesto odovzdalo detské ihrisko medzi vežiakmi na Októbrovej ulici. Ihrisko bolo vybudované v rámci priorít, ktoré si určila mestská časť číslo dva. Deti tak dostali viacero hracích prvkov, takisto tento projekt zahŕňal aj lavičku, smetný kôš na odpadky a stojan na bicykle. Ihrisko je určené pre deti od troch do 12 rokov. Celá táto investícia má hodnotu 4 110 eur,“ uviedla hovorkyňa.

Detské ihrisko postavila dodávateľská firma zo Sečoviec v priebehu jedného týždňa. Zaujímavosťou je, že hracie prvky vznikli v jednej prešovskej chránenej dielni, ktorá zamestnáva ľudí so zdravotným postihnutím. Na menšie investičné zámery má v rámci tohtoročného rozpočtu mesta každý výbor v mestských častiach vyčlenených po 75 000 eur. V meste ich je sedem, ktoré sú zhodné s volebnými obvodmi vytvorenými pri voľbách do mestského zastupiteľstva.

Čítajte tiež:

Na Sekčove a Šváboch ho nenájdete: Futbalové ihrisko však obnovujú Na Tajchu a už nebude zamokrené!

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM