Ľubomír Hudačko Správy

Novinka na D1 medzi Prešovom a Košicami: Na nebezpečnú jazdu vás upozornia akustické pásy

Cesty v dĺžke viac než tisíc kilometrov chcú diaľničiari tento rok ošetriť ďalším bezpečnostným prvkom. Týka sa to aj našej časti D1. Keď na moment stratíte pozornosť, signál vám dá sama cesta.

Ilustračný obrázok k článku Novinka na D1 medzi Prešovom a Košicami: Na nebezpečnú jazdu vás upozornia akustické pásy
Zdroj: TASR

Nové dopravné značenie dostanú tento rok viaceré úseky diaľníc a rýchlostných ciest. Ako informovala Národná diaľničná spoločnosť na svojich webových stánkach, v roku 2015 doplní nové tzv. akustické vodorovné dopravné značenie na diaľniciach a rýchlostných cestách v celkovej dĺžke viac ako 1 114 kilometrov.

„Akustické vodiace čiary budú doplnené na vnútornej a vonkajšej strane vozovky diaľnic a rýchlostných ciest. Tento bezpečnostný prvok upozorní motoristu zvukovým a vibračným efektom, že opúšťa jazdný pruh,“ píšu diaľničiari.

Posilnenie bezpečnosti reliéfnymi vodorovnými čiarami sa bude týkať aj ciest v našom okolí. Konkrétne budú súčasťou úseku diaľnice D1 Prešov – Budimír, teda medzi Prešovom a Košicami. Zo strany NDS ide o ďalšiu aktivitu v rámci projektu zvýšenia bezpečnosti na diaľniciach a rýchlostných cestách. Celková investícia do doplnenia značenia je 2,3 miliónov eur.

Čítajte aj o zlej správe pre Prešovčanov!

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM