Ľubomír Hudačko Rôzne

Novinka, čo mnohých poteší: Dopravný podnik rozširuje trasy MHD, vzniknú aj nové zastávky

Novinka, ktorá cestujúcich v Prešove poteší a uľahčí prevozy. Dopravný podnik mesta Prešov totiž rozšíri trasy, ktoré v meste obsluhuje mestskou hromadnou dopravou. Vzniknú aj nové zastávky, pozrite si ich názvy.

Ilustračný obrázok k článku Novinka, čo mnohých poteší: Dopravný podnik rozširuje trasy MHD, vzniknú aj nové zastávky
Zdroj: Dnes24.sk

Vznikne linka číslo 22, ktorá nebude obsluhovať Táborisko a Šidlovec, ale jej trasa bude viesť od Vodárenskej ulice na Táborisku, cez centrum mesta, okolo mestskej haly až na ulicu Terchovskú.

Tam v októbri mesto dokončilo výstavbu obratiska pre MHD. Nová linka bude jazdiť od pondelka 10.11. v čase špičky v hodinových intervaloch. Podľa riaditeľa DPMP Petra Janusa vzniknú v lokalite Pod Kalváriou tri nové zastávky MHD, ktoré budú obsluhovať asi dvojkilometrový úsek, kde doteraz Prešovčania museli chodiť pešo alebo autom, pretože sa tu mestská doprava nemala kde otočiť.

Ku Slávičej ulici, kde sa trasa končila doteraz, pribudnú od pondelka zastávky Ku Brezinám, Súľovská a Terchovská. Rovnako pribudnú aj zastávky na Táborisku. Nové budú na uliciach Vodárenská a Hviezda.

Lokalitu Šidlovec, kde mala pôvodne trasu linka číslo 22, bude teraz namiesto nej obsluhovať linka číslo 44 celodenne a jej terajší rozsah nebude zmenený. Obratisko na Techovskej stavalo mesto od leta a stálo viac ako 75 000 eur. Ľudia o neho bojovali už niekoľko rokov, dokonca v roku 2013 spísali petíciu pre zavedenie linky MHD na toto miesto.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM