Ľubomír Hudačko Samospráva

Nové rozloženie síl prešovského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?

Niektorí poslaneckí kandidáti šli do boja ako nezávislí, iní stavili na podporu politických strán. Pozrite, ako si Prešovčania v komunálnych voľbách vyskladali svoje nové zastupiteľstvo.

Ilustračný obrázok k článku Nové rozloženie síl prešovského zastupiteľstva: Ako to bude v mestskom parlamente vyzerať?
Zdroj: TASR

V sobotu sme si okrem primátora vybrali aj 31 poslancov do mestského zastupiteľstva. Medzi 210 kandidátmi sa objavovali nominanti viacerých politických strán, ale objavovali sa aj nezávislí kandidáti. Pozreli sme sa na to, aký mestský parlament napokon hlasmi voličov vznikol.

Nezávislých je deväť

Už je asi každému známe, že Prešovčania si zvolili za primátorku Andreu Turčanovú, ktorú podporovali KDH, SDKÚ-DS, Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti, MOST – HÍD, NOVA a OKS. A ako to bude vyzerať v novom mestskom zastupiteľstve?

Z 31-členného zastupiteľstva získalo mandát nezávislých kandidátov presne deväť. Strany, ktorých podporou sa do zastupiteľstva prebojovalo najviac kandidátov sú KDH, MOST – HÍD a SDKÚ-DS. V prešovskom zastupiteľstve bude sedieť ich trinásť nominantov. SMER-SD bude mať v našom meste piatich zástupcov a SIEŤ presne troch. Pozrite si ale kompletné obsadenie nového mestského zastupiteľstva:

Prehľad rozloženia síl

Nezávislí poslanci: Katarína Ďurčanská, Martin Matejka, Jaroslava Kutajová, René Pucher, Marta Kollárová, Janette Langová, Daniela Mrouahová, Rudolf Dupkala a Štefánia Andraščíková.

KDH, MOST – HÍD, SDKÚ-DS: Rastislav Mochnacký, Stanislav Kahanec, Zuzana Bednárová, Vasiľ Janko, Peter Krajňák, Štefan Hermanovský, Marcela Holingová, Stanislav Ferenc, Štefan Kužma, Valéria Drobňáková, Renáta Fedorčíková, Zuzana Tkáčová a Štefan Szidor.

SMER-SD: Mikuláš Komanický, Juraj Hudáč, Martin Lipka, Ľudovít Malaga a Miroslav Benko.

SIEŤ: Ján Ahlers, Peter Cvengroš a Martin Ďurišin.

NOVA: Richard Drutarovský

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM