Ľubomír Hudačko Kultúra

Nové hojdačky aj umelý trávnik: Na Šrobárovej otvoril ihrisko, proti vandalom nasadili kamery!

Vynovený areál okolo základnej školy na Šrobárovej ulici sa dočkal oficiálneho uvedenia do prevádzky. Hojdačky, šmýkačka i futbalový umelý trávnik, to všetko je pre žiakov ZŠ prichystané v rámci hodín telesnej výchovy či družiny. Záujem o využitie ihriska je obrovský.

Ilustračný obrázok k článku Nové hojdačky aj umelý trávnik: Na Šrobárovej otvoril ihrisko, proti vandalom nasadili kamery!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: YouTube.com

Územie chránia kamery

Radosť z vynoveného šatu majú i dospelí: „Moja škola. Dala mi základ vzdelania a od septembra do nej bude chodiť aj moja malá predškoláčka. Gratulujem každému úspešnému projektu, nech ich je čo najviac,“ vyjadrila svoje pocity bývalá žiačka.

V prípade podobných projektov ostáva veriť, že vandali si chuť nechajú zájsť. Odhaliť ich tváre však môžu aj priemyselné kamery, ktorými areál disponuje.

Umelý trávnik je potrebné včas objednať

Príjemný areál má aj mini záhradku, kde je zasadených pár liečivých byliniek. Tartanová dráha zase umožní lepšie vybavenia učiteľov telesnej výchovy pre svoje hodiny a na odpočinok je pripravený altánok. Verejnosť má šancu využiť len priestor umelého ihriska na futbal či basketbal. Záujem je však obrovský, niekoľko týždňov či mesiacov si budete musieť počkať. Hodinový duel vás vyjde na 10 eur.

Pokochať sa nádherným miestom, ktoré mesto vybudovalo v spolupráci so základnou školu Šrobárová je v prípade neohlásenia len na vlastné riziko. Školník vás uvedie na správnu mieru: „Mamička, ktorá tu nemá syna v škole chcela ihrisko využiť, lebo platí dane. Je tu však istý poriadok. Určené priestory sú iba pre žiakov tejto ZŠ. Veď už nie je komunizmus,“ zasmial sa.

Prevádzka školského detského ihriska je pre žiakov sprístupnená v čase jej prevádzky a počas dní, keď je vyučovanie. Od 1. apríla do 31. októbra v čase od 8:00 do 18:00. Od 1. novembra do 31. marca sa ŠDI neprevádzkuje.

Základná škola Šrobárová
11
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM