Samospráva

Nová zeleň, chodníky či fitnes ihrisko: Prešov má v pláne veľké úpravy v malom priestore

Prešov chce zrealizovať revitalizáciu vnútrobloku ulíc Hviezdoslavova – Štefánikova, ktorá má priniesť moderný a novodobý vzhľad sídliskového priestoru.

Ilustračný obrázok k článku Nová zeleň, chodníky či fitnes ihrisko: Prešov má v pláne veľké úpravy v malom priestore
Zdroj: TASR

Mesto Prešov reaguje na výzvy. Ďalšou, na ktorú aktuálne podáva žiadosť, je z Integrovaného regionálneho operačného programu (IROP), ktorá je zameraná na zlepšenie kvality života v regiónoch s dôrazom na životné prostredie.

„V stredu sa na rokovaní mestského zastupiteľstva dala tejto žiadosti „zelená“, po jej schválení na Ministerstve pôdohospodárstva a rozvoja vidieka SR by práce v objeme 213 626,71 € putovali do revitalizácie prešovského vnútrobloku medzi ulicami Hviezdoslavova – Štefánikova,“ informovala radnica.

Prostredníctvom projektu je tak v pláne vysadiť novú zeleň, vysiať trávnik na ploche 4 550 m2, vybudovať chodníky o výmere vyše 340 m2 a inštalovať prvky drobnej architektúry ako lavičky a smetné koše. Mesto chce celkový uvedený priestor dotvoriť detským a fitnes ihriskom, spevnenými plochami s bezpečným povrchom z liatej gumy a novým osvetlením. Prešov by sa na tejto investícii podieľal 5 % spolufinancovaním.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM