Ľubomír Hudačko Rôzne

Nová zastávka MHD v Prešove na Plzenskej vyvoláva otázky: Bude sa nástupisko k nej upravovať? FOTO

Osadili ju len nedávno a už vyvoláva otázky. Nová zastávka MHD v Prešove púta pozornosť, prístup k nej totiž nie je najlepší ani podľa poslanca Miroslava Benka. Čo na to radnica?

Ilustračný obrázok k článku Nová zastávka MHD v Prešove na Plzenskej vyvoláva otázky: Bude sa nástupisko k nej upravovať? FOTO
Zdroj: Dnes24.sk

Na Plzenskej ulici bola od 1. apríla zrealizovaná zastávka MHD. Hoci je nová, už teraz vyvoláva otázky, či jej riešenie je len dočasné, alebo trvalé.

Prístup k nej totiž nie je najšťastnejší. „Chodím tadiaľto roky a aj ja som pociťovala, žeby sa tu zišla zastávka aspoň na znamenie. Konečne sme sa dočkali, lenže prístup k nej je žalostný. V daždi sa tam človek bude prebíjať len ťažko a nie je vyriešený ani vstup pre handicapovaných s vozíkom,“ uviedla Prešovčanka Zuzana (37).

Podobné pocity vyjadril aj poslanec Miroslav Benko. „Niektorí občania to chcú, no niektorí aj nadávajú, lebo sa tam kvôli zastávke vytvárajú zápchy. To je logické. Je to síce zastávka na znamenie, no chcem poprosiť Mestský úrad, aby tam k nej bol aj adekvátny prístup,“ povedal Benko. Boli sme preto zvedaví, či sa predmetné miesto bude upravovať, Dopravný podnik nám však podal jednoznačné stanovisko.

„Dopravný podnik mesta Prešov nemá v kompetencii tieto úpravy zastávok, ide o otázku na mesto,“ uviedla pre portál Prešov 24 Adriana Compeľová, vedúca dopravnej prevádzky DPMP. Z radnice však prišla pre obyvateľov dobrá správa. „V týchto dňoch už bolo vydané rozhodnutie na vyriešenie tejto situácie, aby sa predmetné miesto upravilo,“ uviedol viceprimátor mesta Prešov Štefan Kužma.

Môže vás zaujímať:

Konečná zastávka MHD na Sídlisku III púta pozornosť: Keď si uvedomíte situáciu, hneď vám to bude jasné! FOTO

Naoko obyčajná križovatka, ale z pohľadu vodiča možný problém: Semafor v Prešove zakrýva dopravná značka, FOTO

Bicykle v Prešove vyťahujeme vo veľkom: Cyklisti, táto zmena na Lesníckej vás však nepoteší! FOTO

Na prvý pohľad obyčajná dopravná značka na Levočskej v Prešove: Pozriete sa však lepšie a udrie vám to do očí!

Zástavka na Plzenskej MHD v Prešove: Je nová, no už vyvoláva otázky
2
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM