Milan Jusko Kultúra

Noc na hrade? Východniarsky starosta ako agent lásky

Máte radi romantiku pod hviezdnou oblohou? Už o necelé dva týždne sa uskutoční Filmová noc na hrade 2012. Tak isto ako minulý rok aj tento zažije Šarišský hrad noc plnú filmu, hudby, ale aj poriadnej zábavy. Všetko sa to rozprúdi v sobotu 18.8.2012.

“Program by sa mal začať už o 18:30 a pokračovať by mal do polnoci a možno aj dlhšie,” prezradil jeden z organizátorov Peter Vlkovič z OZ Nový film.

Zahrať by mala skupina Potmehút z Prešova. Otváracím filmom večera bude Nesvadbovo od českej režisérky Eriky Hníkovej. Film rozpráva o jednej východňárskej obci Zemplínske Hámre a o jej diktátorskom starostovi. V obci je veľké percento nezadaných tridsiatnikov a starších. Dokument Nesvadbovo bude uvedený za prítomnosti protagonistov filmu a taktiež je pripravená krátka beseda.

Po otváracom filme sú na programe študentské filmy z Vysokej školy muzických umení (Bratislava), Akadémie umení (Banská Bystrica) a taktiež zo Súkromnej strednej školy filmovej (Košice).

Na hrade bude možnosť stanovania a bude aj zabezpečený bufet s grilovanými klobásami, čapovaným pivom, ale aj s nealko nápojmi a inými dobrotami.

Organizátori sa už teraz na všetkých tešia.

Bližšie informácie už čoskoro na www.hrad.wbl.sk a www.novyfilm.sk.

prešov24 text: Peter Vlkovič

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM