Ľubomír Hudačko Kultúra

Noc múzeí a galérií v opäť Prešove: Je pripravený bohatý program, na toto všetko sa môžete tešiť!

Tretia májová sobota bude patriť opäť múzeám a galériám! Slovensko sa totiž už po desiatykrát zapojí do medzinárodného podujatia Noc múzeí a galérií. Pre návštevníkov je až do neskorých nočných hodín vo viac ako 50tich mestách pripravený pestrý a bohatý program. Výnimkou nebude ani Prešov.

Ilustračný obrázok k článku Noc múzeí a galérií v opäť Prešove: Je pripravený bohatý program, na toto všetko sa môžete tešiť!
Zdroj: Webnoviny.sk

V ňom sa spomínané podujatie uskutoční v čase od 16. 00 do 23.00 hod.

Noc múzeí a galérií patrí každoročne medzi najúspešnejšie kultúrne podujatia, pripravované múzeami a galériami, kedy si cestu do múzeí a galérií nájdu tisíce návštevníkov. Veď v minulom roku v tento deň múzeá a galérie po celom Slovensku navštívilo viac ako stotisíc návštevníkov. Toto podujatie je na Slovensku spojené so sviatkom múzejníkov na celom svete – s Medzinárodným dňom múzeí, kedy múzejníci pripomínajú verejnosti, že sú tu preto, aby nám pripomenuli bohatstvo nášho kultúrneho dedičstva, jeho význam pre poznanie našej púte, po ktorej kráčame za poznaním odkiaľ prichádzame, kto sme a kam smerujeme.

Už 17. mája múzeá a galérie po celom Slovensku nielenže otvoria svoje brány pre návštevníkov do neskorej noci, ale pripravia aj špeciálne programy a zaujímavé podujatia.

V Prešove sa môžeme tešiť na nasledujúci program:

  • Od 10.00 do 16.00 hod.

Program v Slovenskom národnom múzeu – Múzeu rusínskej kultúry v Prešove (Masaryková 20, Prešov)

  • Od 16.00 do 17.00 hod.

Rôzne súťaže pre deti (maľovanie na chodník, preťahovanie sa lanom, hod loptičkami a pod.)

  • O 17.00 hod.

Prehliadka areálu múzea s výstupom na klopačku.

  • O 19.00 hod.

Prehliadka areálu múzea s výstupom na klopačku.

  • O 21.00 hod.

Nočná prehliadka areálu múzea s výstupom na klopačku.

  • Od 19,00 do 23.00 hod.

Premietanie filmov v peciach varne (dokumentárny film o Soľnej Bani, prezentačný film o soľnej bani Wieliczka – Poľsko) Sprievodnou akcie podujatia bude aj interaktívna výstava s názvom Legenda Merkur, počas ktorej si všetci zvedaví návštevníci budú môcť pozrieť súkromnú zbierku J. Mládeka, zberateľa z Českej republiky, ktorá sa zápisom do Guinnessovej knihy rekordov radí medzi najväčšiu stavebnú zbierku na svete.

Hlavný program so začiatkom o 16.00 hod. sa uskutoční v budove Varne František na Zborovskej ul. 2/A v Solivare. Spoluorganizátorom podujatia je Slovenské národné múzeum – Múzeum rusínskej kultúry Prešov.

Bohatý program Noci múzeí a galérií! Na čo všetko sa môžeme tešiť?
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM