Futbal Šport

Nie sú poslední a nemajú ani najhoršiu obranu: Tatran Prešov otočil duel s Liptákmi

Prešovskí futbalisti si doma po čase vyslúžili veľký potlesk. Už nie sú poslední a nemajú ani najhoršiu obranu, k čomu prispelo aj otočenie duelu s Liptákmi.

Ilustračný obrázok k článku Nie sú poslední a nemajú ani najhoršiu obranu: Tatran Prešov otočil duel s Liptákmi
Zdroj: TASR

Škoda výbuchu s Dunajskou Stredou. Inak mohli futbalisti Tatrana Prešov ťahať sériu štyroch duelov bez prehry. Na znak zlepšujúcej sa formy hovoria v ich prospech tri góly v dvoch dueloch a v nich štyri získané body. V domácom zápase proti Ružomberku otočili nepriaznivý vývoj, prvýkrát strelili viac ako jeden gól a hlavne získali cenné tri body. Pred zrakmi nového trénera Güntera Kronsteinera zabrali naplno a na poslednú priečku majú už trojbodový náskok.

Už lámali palicu

Prešovčania sa z predošlého zápasu v Trenčíne vrátili s cenným bodom za remízu 1:1 a vďaka reprezentačnej prestávke sa na Ružomberok pripravovali dlhšie než obvykle. Keď však od 17. minúty prehrávali po góle Kolčáka, mnoho divákov už lámalo palicu nad víťaznými ambíciami domácich. Tatranu sa totiž v prebiehajúcej sezóne doteraz nepodarilo otočiť nepriaznivý vývoj zápasu. Odpoveď na ružomberský gól však prišla rýchlo a od 20. minúty bolo znovu vyrovnané. „Bola to veľmi pekná akcia. Lopta prešla asi cez štyroch hráčov, dostala sa až ku mne a ja som už potom dal gól. Tréner nám zdôrazňoval, aby sme v prvých pätnástich minútach hrali úplne naplno a oni potom otvoria hru. To sa aj potvrdilo a strelili sme gól,“ opísal vyrovnávajúci zásah jeho autor Peter Katona.

Keď na jeho gól nadviazal v 54. minúte Olansunkanmi, Prešovčania si už tesné víťazstvo nenechali vziať. „Gólov nedávame veľa, takže to poteší. Otočili sme z 0:1 na 2:1, čo sa nám nestáva často. Tieto tri body sú pre nás veľmi dôležité. A či nám toto víťazstvo pomôže do ďalších zápasov? To uvidíme až neskôr, ale myslím si, že by nám mohlo pomôcť,“ poznamenal Katona. O spokojnosti naopak nemohli hovoriť Ružomberčania. Sľubný náskok zo 17. minúty rýchlo stratili a najmä v ofenzíve veľa neukázali.

„Išli sme sem s cieľom vyhrať, žiaľ, nepodarilo sa to. Nevychádzalo nám to, čo sme chceli hrať. Súper hral dobre, nám sa naša hra nedarila. Chýbalo nám nasadenie, nedarilo sa nám ani kombinovať tak, ako sme si predstavovali. Vedeli sme, že Prešov bude chcieť vyhrať tento zápas. Zmena na trénerskom poste je vždy nová motivácia. Prešov hral s nasadením, odhodlane,“ uviedol brankár Ružomberka Matúš Macík.

Druhé víťazstvo Tatrana v sezóne prišlo po tom, čo došlo k zmene na poste hlavného trénera. Stanislava Vargu nahradil 63-ročný Rakúšan Kronsteiner. O tejto téme však Peter Katona veľmi hovoriť nechcel. „K tomu sa nebudem vyjadrovať. Ide to mimo nás,“ poznamenal stroho. Nováčik súťaže je po 12. kolách na 10. priečke Fortuna ligy.

Predbheli DAC aj ViOn

Na Dunajskú Stredu má náskok jedného bodu, na posledný ViOn Zlaté Moravce tri. Tabuľkové postavenie Tatrana je o to zaujímavejšie, že na deväť získaných bodov mu stačilo päť strelených gólov. Je to jednoznačne najmenej v celej lige a zároveň o štyri menej než má druhý najhoršie strieľajúci tím – Zlaté Moravce. Aj v tomto smere však v Prešove nastáva zlepšenie, keďže v uplynulých dvoch zápasoch strelili Katona a spol. tri góly.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM