Tlačové správy

Nezvládate stres v práci i mimo nej? Vieme, čo vám pomôže

Stres je v dnešnej uponáhľanej a hektickej dobe každodennou súčasťou takmer každého z nás. Stresujeme sa v práci a stresujeme sa aj bez nej, keď sme nezamestnaní. A spôsobuje nemalé problémy, ktoré sa podpíšu aj pod naše zdravie. Mnoho ľudí preto preferuje tzv. stres manažment.

Ilustračný obrázok k článku Nezvládate stres v práci i mimo nej? Vieme, čo vám pomôže
Zdroj: Webnoviny.sk

„Zásadným problémom vytvárania stresu v súčasnej dobe pre pracujúceho človeka je, že niektoré pracovné pozície a profesie sú zásadne nekompatibilné s možnosťou byť zmysluplne každodenne zapojený do života rodiny“, takto je možné zhrnúť jedno zo životných poznaní, ktoré na konferencii TEDex prezentoval NigelMarch.

Akokoľvek priateľský sa snaží byť zamestnávateľ, vždy je zamestnanec v práci kvôli vytváraniu hodnoty a pre napĺňanie vízií spoločností a organizácií. „Stres manažment je dôležitý element v integrite každého človeka, sme ľudia a každý z nás sa nachádza pod tlakom, či stresom v pravidelných alebo nepravidelných intervaloch. Tak ako účtovnícke kancelárie sa každoročnej „tešia“ na obdobie spracovania daňových priznaní a bezsenné noci, tak hasiči alebo záchranári musia byť v každej minúte pripravení pracovať v záťažovej situácii“, hovorí o strese Marek Kmeť z agentúry EDUCON.

A ako ďalej dodáva: „Ľudia v rôznych častiach sveta každodenne bojujú o prežitie, naši predkovia sa báli „banálnych“ chorôb ako chrípka a umierali bez pomoci pred očami rodinných príslušníkov. My však máme pocit, že stres je len výsada dnešnej doby a iba nás“.

Podľa jedného z delení je možné rozdeliť stres na tzv. zlý stres – DISTRES a dobrý stres – EUSTRES. Rovnováha medzi oboma je predpokladom pre relatívne vysokú výkonnosť jedinca pri zachovaní duševného zdravia.

„Častokrát sa zamestnanec dostáva do stresových situácií vďaka neprimeraným očakávaniam. Stále je rozdiel medzi pomerom výkon/mzda oproti obdobným pozíciám v zahraničí. Po čase začína byť zamestnanec frustrovaný a pri zotrvaní v danej pozícii kvôli hypotéke či lízingu, sa človek začne nachádzať v dlhodobom strese. A syndróm vyhorenia nie je v súčasnej dobe ničím neobvyklým“, vysvetľuje Petra Gubišová, HR konzultant agentúry EDUCON.

„Na Veľtrhu Svet práce 2013 v Košiciach sme dostali možnosť stretnúť sa s návštevníkmi, ktorí sa zúčastnili na tomto podujatí z rôznych príčin. Niektorí boli dlhodobo bez práce, časť z nich hľadala nový smer v živote, či mladí potrebovali poradiť, ako predísť chybám a prežiť absolventské obdobie v „pohode“. Môžeme povedať, že desiatky ľudí nás utvrdili v tom, že otázka stres manažmentu je veľmi aktuálna a ľudia potrebujú mať korektný kontakt s touto témou. Nie všetko je totiž „depka“ a mnohým záťažovým faktorom je možné predchádzať“, objasňuje Marek Kmeť.

Petra Gubišová dodáva: „Tak ako potrebujeme pomoc pri učení kreslenia, pri adaptačnom procese v novej práci, alebo pri jej hľadaní, informácie o strese sú nevyhnutnou súčasťou pre prácu pre akúkoľvek organizáciu, či firmu. Nie každý je predurčený byť právnikom, podnikateľom, lekárom a tak zle vybraný smer postupne môže viesť k nenaplneniu cieľov a snov jednotlivca. Toto všetko môže byť stresorom, resp. jeho spúšťačom. Zásadným rizikom je kombinácia pracovnej a osobnej nevyváženosti. Práca a súkromie sú prepojené, a tak problém v jednej oblasti sa automaticky, možno po čase ale predsa, podpíše aj na druhom póle.“

Podľa Svetovej zdravotníckej organizácie (2003) môžeme stres definovať ako reakciu (stav alebo pocit) vyvolanú nadmernými pracovnými nárokmi, požiadavkami alebo tlakmi, ktoré nezodpovedajú možnostiam/schop­nostiam/vedomos­tiam jedinca.

„Uzavreté tréningy stres alebo self manažmentu sú časovo aj finančne náročnejšie aktivity a spoločnosti, česť výnimkám, považujú túto investíciu do vzdelávania zamestnancov za neefektívnu. Aj na základe osobných stretnutí na Veľtrhu Svet práce 2013 sme sa rozhodli pripraviť otvorené motivačné prednášky, na ktoré sa môže prihlásiť každý. Osobne považujem toto predvianočné obdobie za jedno z najviac stresujúcich. Okrem náporu v práci, kde sa ukončenie roka spája s doháňaním zameškaného a „dobrovoľného“ vyberanie dovoleniek na nás čakajú nákupy, pečenie, umývanie okien a iné aktivity, na ktoré by sme potrebovali aspoň 30 hodín denne“, uzatvára pre čitateľov nášho portálu dnes24.sk Marek Kmeť.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM