Ľubomír Hudačko Futbal

Nevšedný deň prešovského futbalistu: Pred zápasom sa dozvedel jednu z najkrajších správ svojho života!

Skutočne perné chvíle má za sebou prešovský futbalista Peter Katona. V deň zápasu proti L. Mikulášu ho čakala nádherná správa, po ktorej už vybehol na samotný súboj dvoch Tatranov. Túžil to aj patrične osláviť, no obrana súpera bola proti.

Ilustračný obrázok k článku Nevšedný deň prešovského futbalistu: Pred zápasom sa dozvedel jednu z najkrajších správ svojho života!
Zdroj: TASR

Doma Tatran Prešov v Doxxbet lige zatiaľ nevyhral, po remíze s Lokomotívou Košice (0:0) si tentoraz body delil s Liptovským Mikulášom (1:1). Hostia sa dostali do vedenia po prvej šanci, zelenobieli ale vyrovnali ešte v prvom polčase po chybe obrany. To bol prvý gól Prešova na domácom ihrisku v tejto sezóne. Stačil iba na bod.

"Opäť sme iba remizovali, akosi nám to pred vlastnými divákmi zatiaľ nejde, ale určite sa to zlomí a verím, že budeme zbierať body vonku aj doma,“ hovorí záložník Peter Katona, ktorý veľmi túžil po góle. Mal na to aj pádny dôvod – v deň zápasu sa mu narodila druhorodená dcérka Karolínka.

„Malá mala pri narodení 2970 gramov a 48 cm, čo sú na dievčatko dobré miery. Pôrodu som sa osobne zúčastnil, no nečakal som, že sa malá vypýta na svet v deň zápasu. Veľmi som chcel dať gól. Hovorili mi to nielen chlapci v šatni, ale aj rodina, že na oslavu by bol gól pekný. Ale nevyšlo to. Mám šance, no nejde mi zakončenie ako trebárs Dávidovi Leškovi. On šance premieňa s ľahkosťou. Ja to zakončujem tak akosi kostrbato," povedal Katona pre 1fctatran.sk.

Na prehnanú oslavu dcéry ale čerstvý otec nemyslí. Už v utorok čaká zelenobielych súboj 2. kola Slovnaft Cup-u proti tímu z Perína neďaleko Košíc. Tatran je v stretnutí veľkým favoritom. „Musíme jednoznačne postúpiť. Nutný je rýchly gól a čo najskôr zápas rozhodnúť. Môže byť teplo, ťažké podmienky, čiže ten prvý, rýchly gól by nám pomohol súpera rozložiť,“ dodal pre 1fctatran.sk.

Čítajte tiež:

Súboj dvoch Tatranov v Prešove: Koňare si body iba podelili, doma tak ešte nevyhrali

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM