Ľubomír Hudačko Kultúra

Netradičné spojenie prešovských hudobníkov: Toto bolo potrebné vidieť, sám autor hovoril o šialenstve!

Piatok trinásteho priniesol v Prešove netradičné spojenie prešovských hudobníkov. Gitaristi či speváci z rôznych domácich kapiel zahrali naživo projekt Úzka krajina, ktorého autorom je bubeník kapely Komajota Stanislav Čorej. Ten ďakoval publiku za to, že prišli na toto šialenstvo...

Ilustračný obrázok k článku Netradičné spojenie prešovských hudobníkov: Toto bolo potrebné vidieť, sám autor hovoril o šialenstve!
Zdroj: Dnes24.sk

Bol to neobyčajný program, ktorý sľuboval pre poslucháča miestami náročnú hudobnú produkciu z dielne bubeníka kapely Komajota a tiež bývalého člena skupiny Nuda, Stana Čoreja.

Som rád, že ste prišli na šialenstvo

Jeho Úzka krajina sa premenila vďaka ďalším 8. hudobníkom prevažne z prešovských kapiel na takmer hodinové pútavé vystúpenie. Na projekte spolupracovali Daniel Špiner, ktorý hráva s Andrejom Šebanom či Katkou Koščovou, Ľubo Petruška (Chiki liki tu-a), Martin Husovský (Komajota), Peter Debnár (Raindown), Bohuš Hajduch (Papyllon) a Stano Čorej (Komajota). Na cello zahral Martin Michelčík a Edo Kišš si sadol za bicie, v minulosti hrával s kapelou Sunlips. Gitaru zaobstaral taktiež aj Tomáš Urban.

„Chcem sa poďakovať spoluhráčom, ktorí šli do tohto projektu a som rád, že vy ste prišli na toto šialenstvo,“ nadnesene a vtipne komentoval autor projektu Stano Čorej.

Zaznela aj skladba z čias Nudy

Nešlo však o kolekciu popovo ladených pesničiek, ale o dielo vyskladané z Čorejových nápadov, ktoré si zapisoval pol druha dekády a svojím vkladom ho obohatilo osem ďalších hudobníkov, prevažne z Prešova. Úzka Krajina obsahuje desať skladieb. Dve z nich interpretovali Martin Husovský a Peter Debnár, jednu si strihli hneď traja speváci, keď sa k nim pridal aj Bohuš Hajduch.

Publikum mohlo správne vydedukovať aj pesničku ešte z čias kapely Nuda – Neviem, čo mám povedať. Nikdy však na žiadnom albume nevyšla a možno aj preto dostala priestor v remake štýle teraz.

foto: Dušan Guman

Čítajte aj o absencii hrania Prešovčanov z Chiki liki tu-a!

Pozrite viac informácií o Úzkej krajine!

Artový audio-film hudobníkov z Prešova: Je ním Úzka krajina!
1
Galéria
Prešovskí hudobníci: Takto to vyzeralo na koncerte Úzkej krajiny
10
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM