Ľubomír Hudačko Správy

Netradičné praktiky na prešovskom úrade: Zamestnanci v pracovnej dobe chatujú!

Sú v práci, majú kopu vybavovačiek, ale popritom stíhajú aj chatovať! Celkom netradičné prvky majú k dispozícii na prešovskom úrade ich zamestnanci. Veď posúďte sami...

Ilustračný obrázok k článku Netradičné praktiky na prešovskom úrade: Zamestnanci v pracovnej dobe chatujú!
Zdroj: Dnes24.sk

Radnica totiž prichádza s ďalšou novinkou, ktorú opäť Prešov zavádza ako prvé krajské mesto. Ide o unikátnu službu spomedzi všetkých úradov, službu s názvom Livechatoo. Mesto túto novú komunikačnú službu zavádza v rámci zlepšenia komunikácie medzi občanmi a úradom.

Na oficiálnom webe mesta je tak počas skúšobnej prevádzky od začiatku tohto týždňa možné všimnúť si v pravom spodnom rohu stránky komunikačného klienta.

„Ak je v ňom napísané „Práve sme Online“ a kliknete naň, budete prepojený na operátora, ktorý sa bude zaoberať vašou otázkou. V prípade, že je v klientovi nápis „Offline“, môžete vyplniť svoje meno a kontaktný e-mail s Vašou otázkou a operátor Vás spätne kontaktuje po prečítaní vašej požiadavky,“ vysvetlil technické náležitosti Matúš Vencúrik z oddelenia informatiky MsÚ v Prešove.

Hlavným princípom služby Livechatoo je priamy kontakt operátora s návštevníkom stránky v reálnom čase. „Ďalej je tu tiež možnosť posielania súborov, hypertextových odkazov, zaslania či správy ak je operátor momentálne offline,“ doplnil M. Vencúrik. Operátor má podľa jeho slov možnosť uložiť si meno klienta po prvej komunikácii a pridať si k nemu aj poznámku čo v kombinácii s archívom správ komunikáciu výrazne urýchľuje. „Z bezpečnostného hľadiska je komunikácia cez Livechatoo šifrovaná vrstvou SSL a tak nie je možné jej zneužitie treťou stranou. V prípade zahlcovania chatu bezpredmetnými, urážlivými alebo nežiadanými správami je možné blokovanie návštevníka na určitý čas, pri najhoršom permanentne,“ doplnil M. Vencúrik.

Prínosom pre občanov bude hlavne rýchla komunikácia z pohodlia domova, s výhodami e-mailovej komunikácie – archivovanie a posielanie súborov. Do plnej prevádzky by sa služba mala spustiť už na prelome októbra a novembra. Služba Livechatoo sa teda zaradila k ďalšej novinke, prostredníctvom ktorej budú mať Prešovčania prvotné informácie ohľadom požadovaných služieb „priamo na dlani“. Mesto Prešov tak urobilo ďalší významný krok nad rámec zákona v rámci komunikácie so svojimi občanmi, ktorý prispieva k čoraz väčšej otvorenosti a transparentnosti.

Redakciu Prešov24 informovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny-Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM