Ľubomír Hudačko Rôzne

Netradičné dátumy sobášov v Prešove: Tieto termíny by ste asi ani netipovali!

Rozhodli sa spečatiť svoju lásku v netradičný termín. Prešovskí zaľúbenci mali túžbu povedať si svoje áno v také dátumy, aké by ste asi ani netipovali.

Ilustračný obrázok k článku Netradičné dátumy sobášov v Prešove: Tieto termíny by ste asi ani netipovali!
Foto: Ivan Pepich

Predstavy dokonalého dňa sú takmer totožné v každom kúte Slovenska a Prešov nie je v tejto súvislosti výnimkou. Podľa hovorkyne radnice Veroniky Kmetóny Gazdovej sa tu v letné soboty uskutoční aj desať sobášov.

A uplynulý kalendárny rok priniesol v Prešove i netradičné svadobné dátumy. Zaujímavosťou napríklad je, že prvý sobáš v roku 2014 na Slovensku bol 1. januára práve v Prešove, ale aj ten posledný deň v roku 2014, na Silvestra. Počas roka však nebola od snúbencov špeciálnejšia požiadavka na netradičný termín a čas, väčšinou sa termíny plánovali na základe iných okolností, ako numerologických výkladov týchto magických dátumov.

Našli sa aj takí, ktorí si spečatenie svojho zväzku naplánujú na základe rôznych výkladov jednotlivých termínov. Kým v súvislosti s piatkom 13. je každoročne americká ekonomika v tento deň v mínusových číslach, pretože ľudia nejdú do práce a neuzatvárajú významné dohody, v Prešove sa za posledných desať rokov našli dva páry, ktoré uzavreli manželstvo v tento deň. „Valentínsky dátum je na počty o čosi priaznivejší, v roku 2009 bolo 14.2. v meste Prešov 14 sobášov. Tentoraz boli plánované tri svadby,“ dodala hovorkyňa.

Čítajte o svadbách v Prešove viac!

Pozrite aj informácie o svadbe 265 metrov nad morom!

foto: ilustračné

Informácie redakcii sprostredkovala hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM