Ľubomír Hudačko Kultúra

Neskutočný ošiaľ z koncertov IMT Smile: Niektorí sa pre plný dom na vystúpenie ani nedostali!

Prešovská kapela spôsobila poriadny ošiaľ v hlavnom meste Slovenska, bratislavská Incheba si v poslednom období určite nepamätá na takto do posledného miesta zaplnenú arénu! Sedem tisíc fanúšikov prispelo mierou nemalou k výbornej atmosfére večera s názvom Vianoce 2013 Live.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočný ošiaľ z koncertov IMT Smile: Niektorí sa pre plný dom na vystúpenie ani nedostali!
Zdroj: Dnes24.sk

Veľkolepý vianočný koncert začali Táslerovci a spol. novou pesničkou S.O.S., ktorá úspešne rotuje v slovenskom éteri, nasledovali Pre túto chvíľu, Opri sa o mňa, Duch človeka, Viac, Veľa lásky, Len tebe a Veselá pesnička, všetko hity, ktoré si s kapelou spievala celá aréna.

Tásler a Knechtová ako za starých čias

Potom Ivan Tásler pozval na pódium Katarínu Knechtovú, ktorá bola členkou skupiny IMT Smile a nahrala s nimi aj debutový album Klik-klak. Nepoznám, Biely pavúk, Možno si ma pomýliš a Ráno sú štyri piesne z tohto debutu, ktoré majú dnes už pomaly pätnásť rokov a pritom nič nestratili zo svojho pôvabu. Ani netreba dodávať, že opäť s úspechom a hlasovou podporou hľadiska.

Záver patril opäť Ivanovi a kapele, Exotika a Ľudia nie sú zlí boli ďalšie z piesní, ktoré sa už dnes pýtajú do zoznamu legendárnych hitov. Tie prvé zložil Ivan Tásler, keď mal pätnásť rokov. Nebolo vôbec jednoduché skončiť takýto koncert a kapela sa musela dvakrát vrátiť, aby pridala songy Vyvedený z miery, Najkrajšie Vianoce, Za dedinou a Bozk. To všetko s podporou kapely, ktorá hrá v zložení Ivan Tásler (spev, gitara), Miro Tásler (klávesy), Lukáš Kolivoška (basgitara), Tomáš Slávik (gitara), Dano Šoltis (bicie nástroje) a Mário Gapa Garbera (saxofón).

Nikdy neoklamali fanúšika

Ku skvelej atmosfére prispela svojim dielom aj hosťujúca Katarína Knechtová. Tá okrem štyroch duetov s Ivanom Táslerom začínala koncertný večer so svojou kapelou. Aj v prípade Kataríny platí, že piesne Deň medzi nedeľou a pondelkom, Hlava vinná, telo nevinné, Za tebou aj Zločin z minuloročného albumu Tajomstvá patria medzi úspešné hity.

Takto zaplnenú arénu vnímala z pódia aj skupina. „Som si toho vedomý, koľko práce sme pre tento koncert urobili, koľko dobrých ľudí nám v tom pomohlo. Stále verím v Slovensko, stále verím v to, že ľudia milujú slovenskú hudbu a že ju chcú aj podporiť. Tieto koncerty, či už bratislavský alebo košický to potvrdzujú. Je to o práci, aj našej aj tých, čo nám pomohli spropagovať tento koncert, dať mu tvár. Vážim si to, že títo ľudia za nami stále stoja. Počas tých rokov sme nikdy neoklamali fanúšika, vždy sme šli naplno. Veľmi si vážime ľudí, ktorí na naše koncerty chodia, jednoducho naša úcta k ľuďom, ktorí našu kapelu majú radi už toľké roky,“ uviedol po skončení koncertu líder kapely Ivan Tásler.

Je to o vzájomnej ohľaduplnosti

Pred koncertom však nastali aj nepríjemné komplikácie, niektorí ľudia sa na koncert vinou plnej haly nemohli dostať: „Mrzia nás sťažnosti, že niektorí nemali dostatok priestoru. Ubezpečujeme však, že určite nebolo predaných viac vstupeniek, ako je kapacita haly (6000). Vopred sme avizovali, že koncert je vypredaný, teda sme očakávali, že sa fanúšikovia dostavia v dostatočnom predstihu a nebudú do poslednej chvíle čakať vonku. Preto mohol nastať nárazový nával ľudí pri vchode na začiatku koncertu. Niekoľkokrát tiež moderátor pred koncertom vyhlasoval a žiadal ľudí, aby sa v sále posunuli a neblokovali vstupy, keďže pri ľavej strane pódia bol ešte dostatočný priestor. Bolo to na vzájomnej ohľaduplnosti fanúšikov voči sebe navzájom. S tým, že sa niektorí odmietali posunúť, už organizátor bohužiaľ nedokáže nič spraviť. Nedá sa niekoho nútiť. Vážime si každého jedného fanúšika IMT Smile a veríme, že na našich koncertoch bude vždy okrem skvelej nálady aj vzájomná ohľaduplnosť a pochopenie,“ uviedli na svojej sociálnej sieti členovia kapely. Napriek tomu však to nič nemení na tom, že IMT dokázalo spôsobiť skvelý ošiaľ, ktorý sa nepodarí často ani svetovým hviezdam.

foto: Katarína Orešanská

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM