Ľubomír Hudačko Futbal

Neskutočné predstavenie prešovských futbalistov: Neuhádnete, aký debakel dokázali nadeliť súperovi!

Akým rezultátom postúpili prešovskí futbalisti do osemfinále Slovenského pohára nemá obdobu. Niečo podobné by ste netipovali ani v hokejovom stretnutí. Na prvý pohľad vyzerá vysoké víťazstvo ako priebeh skôr hádzanárskeho merania síl. ŠK Javorník Makov na tento debakel rozhodne nezabudne.

Ilustračný obrázok k článku Neskutočné predstavenie prešovských futbalistov: Neuhádnete, aký debakel dokázali nadeliť súperovi!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Poľahky postupujú ďalej. Futbalisti Tatrana Prešov sa vo 4. kole Slovnaft cupu predstavili na ihrisku treťoligistu z ŠK Javorník Makov a boli obrovským favoritom. Na ihrisku to napokon aj plnohodnotne potvrdili.

Vsietili totiž súperovi desať gólov, pričom polovicu z nich dosiahli už v prvom polčase. Výsledok 10:3 pre Tatran by ste určite netipovali ani v hokejovom zápase. Vyzerá to skôr ako priebeh jednoznačného duelu v hádzanej. Navyše, v drese zelenobielych zahviezdili okrem tradičného strelca kapitána Leška aj Pavol Šafranko a Peter Katona.

Obaja dali po tri góly, dosiahli tak hattrick, spomínaný Leško pridal dva zásahy. Po jednom sa ešte presadili Keresteš a Voda. Tri inkasované góly domácich tak favorita nemusia mrzieť, aspoň prispeli k parádnemu výsledku. Dokonca domáci viedli gólom z prvej minúty. Prešovčania sa teraz po postupe môžu tešiť na veľký zápas, pretože proti nim sa predstaví fortunaligista z Dunajskej Stredy. A fanúšikovia sa budú mať na čo tešiť.

4.kolo Slovnaft Cup 2015/16: ŠK Javorník Makov 3:10 1. FC Tatran Prešov

  • Góly: 1. J. Pavlica, 61. D. Janita, 87. R. Šmahajčík – 11.,34.,37. P. Katona, 25.,47.,50. P. Šafranko, 44.,88. D. Leško, 64. F. Voda, 82. D. Keresteš
  • Žlté karty: 78. Bezák, 38. Polka – 84. Micherda

ŠK Javorník Makov: Šteiniger – Bezák, Mikula, Putorík, Polka (76. Šmahajčík), Hupka, Stolárik, Šustek, Pavlica, Janita, Pliešovský

1. FC Tatran Prešov: Ferenc – Bujňák (55. Luberda), Petko, Jacko, Leško, Dzurík, Šafranko, Katona (62. Micherda), Keresteš, Hruška (46. Voda), Bartek Rozhodovali: Nemček – Vorel, Jánošík

Divákov: 325

Čítajte tiež:

Historická chvíľa pre prešovského hráča: Tejto pocty sa mu dostalo ako prvému hokejistovi vôbec!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM