Hokej

Nervydrásajúci zápas prešovských hokejistov: Rozhodli až samostatné nájazdy, bronzová priečka je stále v hre!

Boli to nervy. Prešovskí hokejisti už bez Richarda Šechného na ľade Senice spočiatku nie a nie gól streliť, no napolkon sa s nimi roztrhlo vrece. Riadny hrací čas však víťaza nepriniesol a museli rozhodnúť až samostatné nájazdy. Dobrou správou je, že tretia priečka pre Tučniakov je stále v hre.

Ilustračný obrázok k článku Nervydrásajúci zápas prešovských hokejistov: Rozhodli až samostatné nájazdy, bronzová priečka je stále v hre!
Zdroj: Dnes24.sk

Hoci v prvej tretine gól nepadol, diváci sa podľa prvaliga.sk mali na čo dívať a zápas to bol rušný. Hralo sa aktívne na jednej i druhej strane.

Góly začali padať v druhej tretine

Prvú vážnejšiu šancu si vypracoval domáci Romančík, ale stroskotal na pozornom Martonovi. V 15. minúte mali východniari kus šťastia, ked po Danielovom úniku puk trafil iba konštrukciu bránky a na nerozhodnom skóre nič nezmenila ani hra 4 proti 4 po vzájomnom vylúčení Grmana a Pitku, v ktorej síce dominovali domáci, ale presný zásah sa im vyťažiť nepodarilo.

Góly začali padať v druhej časti hry, Řezač svoju šikovnosť ukázal v 25. minúte a puk po jeho strele prepadol Martonovi pomedzi betóny. Neskôr sa vo vlastnom oslabení dostal do úniku Halás a po faule rozhodca nariadil trestné strieľanie. To útočník premenil tiež pomedzi betóny. No Seničania hneď rozobrali hosťujúcu obranu a do prázdnej bránky zakončoval Saliji. V 28. minúte sa do zakončenia dostal znova Halás, jeho pokus ešte v bránke neskončil, ale Pulščák namieril presne a vyrovnal na 2:2.

Napínavý zápas rozhodli nájazdy

Z vedenia sa znova tešili Seničania, Vereš ešte prihral lepšie postavenému Dobrému. Do konca tretiny napokon znova vyrovnal po spolupráci s Chalupom Jokeľ a začínalo sa od začiatku – 3:3. Napínavý zápas pokračoval aj v tretej tretine, v 45. minúte sa do vedenia dostali znova domáci, keď sa v zmätku pred bránkou najlepšie zorientoval Řezač a upratal puk za Martona. Onedlho ale svietil na tabuli znova nerozhodný stav, pred bránku dostal presnú prihrávku Jokeľ a strelil svoj druhý gól v zápase.

V 49. minúte išli hostia prvý raz v zápase do vedenia, keď využili presilovku zásluhou Kohutiara a doťahovať museli domáci. O 3 minúty ale využili presilovku aj Záhoráci, Řezač skompletizoval svoj hetrik a poslal zápas do predĺženia. V ňom mali viac šancí na rozhodnutie domáci hráči, ale Marton bol pozorný. V nájazdoch o zisku druhého bodu pre Prešov rozhodol až v deviatej sérii Martin Tkáč. Prešov tak v tabuľke naďalej tróni na výbornom treťom mieste.

HC Dukla Senica – HC Prešov Penguins 5:6sn (0:0, 3:3, 2:2 – 0:0)

  • Góly: 25. Řezač (Saliji), 26. Saliji (Pekarčík, Řezač), 32. Dobrý (Vereš), 45. Řezač (Saliji, Pekarčík), 52. Řezač (Saliji, Šimon) – 26. Halás (t.s.), 27. Pulščák (Halás), 35. Jokeľ (Chalupa), 46. Jokeľ (Chalupa), 49. Kohutiar (Prokop),
  • rozhd. nájazd: Tkáč
  • Diváci: 402

Senica: Račko – Pavešic, Fian, Kotzman, Šimon, Šohajda, Grman – Knyazev, Vereš, Romančík – Řezač, Saliji, Pekarčík – Penák, Videlka, Dvonč – Dobrý, Daniel

Prešov: Marton – Tkáč, Kihoon, Pitka, Nitriansky, Tartaľ, Novický, Macko – Kohutiar, Prokop, Halás – Jokeľ, Sabol, Chalupa – Horvát, Pulščák, Dancsák – Šándor

Môže vás zaujímať:

Posila prešovských hokejistov príjemne prekvapila: Oliver Jokeľ dal v troch zápasoch 7 gólov a pridal 3 asistencie!

Dobrá správa pre Prešovčanov počas sviatkov: Budeme mať možnosť korčuľovať sa na zimnom štadióne oveľa častejšie!

Zmeny v kádri prešovských hokejistov: Klub opúšťajú ďalší hráči, odchádza aj legenda!

foto: Vlado Salzer

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM