Aktualizované Ľubomír Hudačko Kultúra

Neprehliadnite, čo sa chystá v Prešove: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani

Nový týždeň je tu! Aby ste boli pripravení nielen na svoje pracovné či školské povinnosti, máme pre vás šikovný ťahák na chystané akcie. Nájdete v ňom prehľad deviatich podujatí, na ktoré sa v Prešove oplatí skočiť.

Ilustračný obrázok k článku Neprehliadnite, čo sa chystá v Prešove: Stačí jeden klik a máte top akcie týždňa ako na dlani
Zdroj: TASR

Amadeus

19. januára 2016 o 18:30

Stretnutie génia a priemernosti! Mozart a Salieri. Dvaja slávni hudobníci, ale len jeden sa stal nesmrteľným. Hra ocenená Tony Awards. Hra, na základe ktorej vznikol slávny oscarový film Miloša Formana. Amadeus – najslávnejšia fikcia všetkých čias v dĺžke 125 minút.

HC Prešov Penguins – HC Topoľčany

20. januára od 18.00 v ICE aréne

S konkurenciou v podobe Detvy a Nových Zámkov sa prešovským hokejistom nepodarilo bodovať a v oboch zápasoch prehrali. Z ostatných piatich vyhrali len dva a preto potrebujú v dueli s Topoľčanmi nabrať druhý dych a takisto aj hlasivky fanúšikov. V boji do play off je každý bod dôležitý, príďte podporiť šarišských tučniakov.

Please the Trees / support J

20. januára o 20.30 v Chris­tianii

Please The Trees sú ako aktívna sopka – preteká z nich žeravá láva, vlna horúceho hluku za vlnou, hľadajúc si cestu až z jamy pekelnej. Znamenitá je povesť a uhrančivosť ich živých vystúpení: pocit nepokoja, krátke čakanie na explóziu, intenzívny a oduševnený zvuk, ktorý vás dostane na kolená. Kapela sa predstaví v Prešove a je sa na čo tešiť.

Tréningový beh

21. januára od 19.00 na Sekčove

V poradí 2. tréningový beh v tomto roku bude tentoraz znamenať trať na Sídlisku Sekčov. Rozcvičku príde urobiť osobný tréner a výživový poradca Radoslav Cabúk. Okrem samotného behu sa môžete tešiť na rozcvičku a tombolu pred behom a teplý čaj po behu. Štartujeme na Sekčove pred obchodným centrom, bežať sa bude po cyklochodníku smer Šváby a späť.

FK Prešov – Slov-Matic

22. januára o 20.00 na Baštovej

Prešovských futsalistov bude v piatok čakať náročný duel. Na domácej pôde privítajú vedúci celok tabuľky, Slov-Matic Bratislava. Šarišania však ťahajú skvelú sériu piatich výhier za sebou. Príďte hráčov podporiť, budete svedkami kvalitného športového zážitku.

Kantri Bal

22. januára o 20.00 v Eden Cafe

Na Bardejovskej ulici si budete môcť prísť vychutnať Kantri Bal. Zabávať vás bude legendárna prešovská kapela Mloci. Zaznejú preto notoricky známe hity a núdza nebude ani o vtipné momenty. Už teraz máte istotu, že o zánavu bude postarané, nechajte sa preto pozvať.

Tatran Prešov – HKM Šaľa

23. januára od 18.00 v Handball arene

Prvý zápas v hádzanárskej extralige odohrajú Prešovčania na domácom ihrisku. Súperom im bude HKM Šaľa a favoritom bude hostiteľský tím. Doposiaľ totiž trónia na druhom mieste a preto potrebujú prvé Topoľčany na líderskej pozícii naháňať. Príďte podporiť Tatran Prešov.

VK MIRAD PU Prešov – Spartak UJS VKP Komárno

24. januára od 16.00 v Športovej hale PU

V skupine víťazov bude na programe duel medzi majstrom z Prešova proti Spartaku Komárno. Šarišania bojujú o návrat na prvú priečku, po prehre s Nitrou tam totiž trónia práve ich konkurenti. Nenechajte si ujsť napínavý duel favoritov na najvyššie priečky.

Príbeh z Tammiru

24. januára od 17.00 v Kine Scala

Príbeh z Tammiru je muzikálová rozprávka pri ktorej deti nezaspia a dospelí sa prebudia. Divadelno-hudobno-tanečné predstavenie na motívy fantasy románu Vladimíra Štefaniča „Kráľovná z Tammiru“, za ktorý získal Cenu Ivana Kraska za debut roka 2009.

Môže vás zaujímať:

Čo zaujímavé sa chystá v Prešove počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM