Ľubomír Hudačko Rôzne

Nemusíte chodiť ďaleko do zoo: Tri miesta v Prešove a okolí, kde na vás čakajú zvieratá

Aj keď v Prešove nie je zoo, priamo v meste aj v okolí sú miesta, kde môžete vidieť zvieratá. Vybrali sme pre vás z nich tri takéto lokality.

Ilustračný obrázok k článku Nemusíte chodiť ďaleko do zoo: Tri miesta v Prešove a okolí, kde na vás čakajú zvieratá
Zdroj: TASR

Vybrali sme pre vás tri tipy na miesta, kde aj vaše deti odložia mobily a spriatelia sa so zvieratkami. Vydajte sa s rodinou, či priateľmi do lákavých lokalít, v ktorých vám spríjemnia deň zvieratá.

Parkúr Team

V areáli Parkúr Teamu Slavoj Prešov na Jazdeckej ulici pôsobia dve jazdecké školy, pripravujú aj jazdcov pre šport-skúšky základného výcviku, učia aj amatérov a deti s rôznym postihnutim. Uskutočňujú sa tu aj letné denne tábory pre deti. Areál je prístupný počas prevádzkových hodín pre verejnosť za predpokladu dodržiavania prevádzkového poriadku a riadenia sa pokynmi službykonajúcich ošetrovateľov. Tohto roku sa organizujú 3 parkúrové a 2 drezúrne preteky, pričom vstup pre verejnosť je voľný. Tie najväčšie sú na programe 16–17.9., pôjde o 7. ročník prešovských parkúrových pretekov počas septembrových trhov.

Ranč v Záhradnom

Vyšantiť sa pri zvieratkách môžete aj na Ranči Marco v Záhradnom, len 10 kilometrov od Prešova. Ranč ponúka služby spojené s agroturistikou a pre pokročilých, aj začiatočníkov vychádzky na koňoch do okolitej krásnej prírody. Pre začiatočníkov a deti od 8 rokov sú pripravené aj kurzy v kruhovke a na jazdeckom ihrisku. Kone sú pokojné a počas 55 minút vychádzky na konskom chrbte je možné zapožičanie ochranných pomôcok ako prilba či chránič chrbtice.

Ekopark

V Prešove si to môžete namieriť aj do Ekoparku. Ten ponúka aj letné tábory pre školopovinné deti, rôzne turnusy s edukatívnou činnosťou. Zvedavých návštevníkov čakajú kone, kozy, poníky či zajace a ďalšie zvieratká. V základnom vzdelávacom programe pre deti predškolského veku sa deti počas prehliadky spojenej s výkladom dozvedia základné informácie o zvieratách, stromoch a rastlinách, ktoré tam uvidia. Ekopark ponúka aj rôzne ďalšie voľnočasové aktivity.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM