Ľubomír Hudačko Rôzne

Nemecká firma otvorila v Prešove budovu za takmer 2 milióny €: Každoročne chce rozširovať tím pracovníkov!

Administratívnu budovu začali stavať v júli 2013 a priestory stáli takmer dva milióny eur. Neďaleko centra mesta ju teraz slávnostne otvorili. Nemecká strojárska spoločnosť BWG sa plánuje okrem súčasných 50 zamestnancov sústrediť aj na nových pracovníkov.

Ilustračný obrázok k článku Nemecká firma otvorila v Prešove budovu za takmer 2 milióny €: Každoročne chce rozširovať tím pracovníkov!
Zdroj: Dnes24.sk

V prešovskej pobočke pracuje 50 konštruktérov, strojárov a elektrotechnických inžinierov, ktorí navrhujú spolu s nemeckými kolegami plnoautomatizované výrobné linky na ďalšie spracovanie pásov plechu.

„Priestory sú postavené tak, aby bolo možné prijať ďalších 20 až 30 nových zamestnancov v budúcich rokoch. Všetky tieto pracovné miesta sú s vysokou pridanou hodnotou. Zamestnávame strojných a elektrotechnických inžinierov, absolventov univerzity v Prešove a Košiciach, kde sme našli veľmi dobrých a kvalifikovaných ľudí,“ povedala na otvorení novostavby riaditeľka prešovskej konštrukčnej kancelárie Gabriela Ješková.

Sú to linky pre veľké koncerny oceliarskeho a hlinikárskeho priemyslu a priemyslu nehrdzavejúcich kovov. Tieto linky sú umiestňované u zákazníkov po celom svete. V týchto dňoch pribudnú v radoch zamestnancov ďalší traja vysokokvalifikovaní zamestnanci, ktorých spoločnosť práve vyberá. Spoločnosť by chcela svoj prešovský tím rozširovať každoročne.

Strojárska firma BWG si v decembri tohto roku pripomenie už desiate výročie pôsobenia v Prešove a jej materská nemecká firma BWG Bergwerk- und Walzwerk-Maschinenbau GmbH v Duisburgu oslávi budúci rok 60. výročie založenia. Ročný obrat spoločnosti je približne 50 až 60 miliónov eur.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM