Ľubomír Hudačko Kultúra

Nedvědovci v Prešove: Rozlúčku s Honzom prišla vytlieskať vypredaná sála!

Posledné koncerty Honzu Nedvěda majú úspech. Svedčí o tom i vystúpenie v Kine Scala, ktorý si nenechali ujsť jeho najvernejší priaznivci. Na pódiu ho podporil, ako inak, brat František i synovec Vojto. A každý z nich predviedol svoje umenie!

Ilustračný obrázok k článku Nedvědovci v Prešove: Rozlúčku s Honzom prišla vytlieskať vypredaná sála!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Podvod na začiatok

I keď príjemné podujatie začalo vtipnými komentármi členov kapely, vo vzduchu bolo cítiť trpkú príchuť. Po 40. rokoch sa totiž s publikom lúči Honza Nedvěd: „Chcem ísť do dôchodku. Nemá sa však hovoriť slovo nikdy a teda neviem, čo bude ďalej,“ povedal dojatý.

Nielen po každej pesničke, ale i počas spevu bratov publikum umne vycítilo priestor na potlesk a od prvej skladby umelcov podporili i hlasivkami. Koncert bol rozdelený na štyri časti. Najprv sa predviedli všetci spolu: „V tejto časti zaznejú piesne, ktoré vznikli od roku 1972 po náš rozchod. Chceme aby ste zabudli na škaredé veci a rozjímali,“ povedal František Nedvěd. Nôtením o ťažkej púti otvorili program baladou Hlídej lásku skálo má. Interpretácie hitov striedali v rýchlom slede, aby sa ušlo na všetky. V setliste nemohol chýbať megahit Podvod, ktorý poznajú i mladšie ročníky. Dostal sa na pretras na naše prekvapenie pomerne skoro, ale o to s väčšiou gráciou a ohlasom.

Vtipkovanie o dedkoch

Postupne prišiel priestor aj na ďalšie úsmevné komentovanie v prestávkach medzi piesňami a večer tak dostal napokon aj veselšiu príchuť. Neskôr prenechal bratovi priestor Honza, potom sa vymenili. V ďalšej časti pre zmenu odišli všetci okrem Vojtu Nedvěda, aby sa na záver zložili do pôvodného zoskupenia z úvodu. K dobrej nálade v súvislosti s odchodom bratov prispel i práve najmladší člen na pódiu, syn Františka. Keď ukončil svoj set, vyhlásil, aby niekto šiel zobudiť dedkov.

Sála sa následne niesla vo vlnách rytmov hitov ako Na kámeni kámen, Devatenáct či Svítaní. Bratia sa vrátili na pódium hneď dvakrát, aby ešte dohrali poslednú pieseň a následne trielili do Spišskej Novej Vsi. Stánok s ich CD a plagátmi ľudia neváhali navštíviť a sľubovali si, že sa poberú práve aj na Spiš: „Bolo to úžasné, hneď kupujeme lístky aj na ďalší koncert,“ povedal fanúšik. Veru, vidieť oboch bratov spolu na pódiu bude už len zbožným prianím. Veď aj ten v metropole Šariša bol beznádejne vypredaný.

Nedvědovci v Prešove
2
Galéria
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM