Jakub Forgács Správy

Neďaleko Prešova je priebeh plebiscitu pokojný: Hlasovať chodia starší aj rodiny s deťmi

Ľudia odpovedajú na tri referendové otázky aj v neďalekom meste. V okrskových miestnostiach je pokoj a voliči prejavujú svoj názor priebežne.

Ilustračný obrázok k článku Neďaleko Prešova je priebeh plebiscitu pokojný: Hlasovať chodia starší aj rodiny s deťmi
Zdroj: TASR

V meste Veľký Šariš neďaleko Prešova sa hlasuje v referende o rodine v troch okrskoch. Dva sú v meste a jeden v mestskej časti Kanaš. V miestnostiach je pokoj a ľudia prejavujú svoj názor priebežne.

„Máme 1 669 oprávnených voličov, pribudli aj voliči cez hlasovacie lístky a referendum prebieha vcelku pokojne,“ uviedol predseda okrskovej komisie číslo jeden Milan Hanudeľ.

Dopoludnia do referendovej miestnosti chodili nielen starší ľudia, ale aj mladé rodinky s deťmi. Medzi oprávnenými voličmi sú aj niektorí obyvatelia z miestnej osady, tí však približne do 12:00 plebiscit podľa Hanudeľa ignorovali. Komisia už urobila aj zopár výjazdov s urnou, do 22:00 ešte majú niekoľko návštev naplánovaných.

V druhom okrsku v miestnej základnej škole je podľa predsedu Róberta Orosa oprávnených 1 833 voličov, účasť je zatiaľ nižšia, no s pribúdajúcimi hodinami a najmä počas večera očakávajú viac hlasujúcich.

Foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM