Ľubomír Hudačko Kultúra

Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Prešove

Aj vy rozmýšľate, ako stráviť tieto dva voľné víkendové dni? Nechajte sa inšpirovať našim prehľadom podujatí, ktoré odporúčame zažiť v Prešove.

Ilustračný obrázok k článku Nechajte sa inšpirovať: Víkendové lákadlá, ktoré môžete zažiť v Prešove
Foto: Ľubomír Hudačko

Rez ovocných stromov

18. februára 2017 / 10:00 – 12:00 v EkoParku

Sadenie, štepenie, či jarný, letný rez. Tieto pojmy sú isto známe všetkým milovníkom záhradkárčenia i rekreačným ovocinárom. O tom, aké dôležité je orezať strom v správnom čase a na správnom mieste, prídu porozprávať odborní lektori.

Alžbetkin vesmír

18. februára 11:00 – 12:00 v planetáriu

Program určený predovšetkým pre žiakov 3. ročníka ZŠ. Je však vhodný aj pre ostatné zvedavé deti, ktoré sa chcú dozvedieť niečo o tom, prečo je nebo modré, prečo je vo vesmíre ticho a iné záhady vesmíru.

Krepľe a hry

18. februára 15:00 – 18:00 v Centre voľného času sv. Jána Pavla II., Námestie Krista Kráľa

Karneval s hrami pre deti a rodičov, súťaže a tombola, tanec.

Spoločenské hry pre celú rodinu

18. februára 14:00 – 17:00 v kaviarni Viola

Prežite sobotné popoludnie spolu so svojimi deťmi pri moderných spoločenských hrách. Vnorte sa do rôznorodého sveta, v ktorom môžete byť tou najrýchlejšou korytnačkou, banditom na stredozápade, stavbárom rozľahlých miest či obyčajnou myšou, ktorá ma rada syr.

Mimoriadne Objavovanie

19. februára 14:00 – 16:00 Mestské informačné centrum

Objavovanie Prešova patrí už k tradičným a obľúbeným podujatiam, ktoré každý mesiac láka nielen zvedavých Prešovčanov, ale aj návštevníkov mesta a je určené všetkým vekovým kategóriám. Jeho cieľom je oboznámiť širokú verejnosť s historickými aj súčasnými zaujímavosťami mesta i jeho blízkeho okolia. Vstup zdarma.

Skús cirkus

19. februára 16:00 – 17:00 v PKO

Cirkusová škola volá. Ak máš chuť a vkusu kus neváhaj a cirkus skús. V hodinovej škole sa naučíte všetky cirkusové umenia. Kúzla a čary, ktoré sú zábavné a bezpečné. Žonglovanie, akrobacia, povrazolezectvo i krotenie divých šeliem.

Psie srdce

19. februára 18:30 – 20:10 v DJZ

Pes, ktorý šteká, nehryzie. Ale čo pes, ktorý rozpráva, spieva internacionálu a číta Engelsove spisy? Dramatizácia jednej z najtemnejších kníh 20. storočia, ktorá pre svoju odvážnu optiku mohla vyjsť až 47 rokov po smrti autora.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM