Ľubomír Hudačko Správy

Navždy nás opustil dlhoročný člen prešovského divadla: Zomrel herec Štefan Senko (†78)

Prešovská kultúrna obec smúti. Do hereckého neba odišiel dlhoročný člen spevohry Divadla Jonáša Záborského a herec, Štefan Senko (†78). Predstavoval počas svojej kariéry aj postavu Charlieho Chaplina, posledná rozlúčka bude v prešovskom Dome smútku.

Ilustračný obrázok k článku Navždy nás opustil dlhoročný člen prešovského divadla: Zomrel herec Štefan Senko (†78)
Zdroj: TASR

Vo veku 78 rokov nás navždy opustil dlhoročný herec a člen spevohry Divadla Jonáša Záborského v Prešove Štefan Senko (†78). Potvrdil to riaditeľ DJZ Ján Hanzo.

Štefan Senko nastúpil do DJZ v roku 1959 a podľa Hanza presahoval rámec spevohry, pretože bol komikom v pravom zmysle slova. Sám si ho pamätá z rôznych estrád a zábavných programov, no zapôsobil na neho aj v jednej z posledných rolí v muzikáli Starci na chmeli, kde hosťoval v čase, keď Hanzo nastupoval do divadla.

Zo Senkových postáv sú najznámejšie Charlie Chaplin v predstavení Charlie na súde, Alfred Doolittle v My Fair Lady, Boni v Čardášovej princeznej, teta z Brazílie v predstavení Charlieho teta alebo Stará komédia. Na dôchodku sa Štefan Senko venoval písaniu príhod a poviedok. Posledná rozlúčka by sa mala uskutočniť 26.2. o 11.00 v pre­šovskom Dome smútku.

Foto: archívne

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM