Ľubomír Hudačko Šport

Návrat Prešovčanov do Ligy majstrov nevyšiel: Tatran s Portom prehral vysokým rozdielom :(

Nevyšlo to podľa predstáv. V Lige majstrov sa prešovskí hádzanári prezentovali na prvý pokus prehrou. Na pôde portugalského Porta inkasovali kanonádu vysokým rozdielom a ťahali za kratší koniec. Aktuálne sú na predposlednej piatej pozícii v tabuľke.

Ilustračný obrázok k článku Návrat Prešovčanov do Ligy majstrov nevyšiel: Tatran s Portom prehral vysokým rozdielom :(
Zdroj: TASR

V zápase C-skupiny s FC Porto Tatran prehral vysoko 23:33. Na úvodný gól domáceho Santosa odpovedal v 4. minúte Peskov (1:1) a Tatran držal s Portom vyrovnaný krok do 11. minúty.

Po polčase len trojgólové manko

Na 4:4 vtedy vyrovnal Hrstka, no v 13. minúte sa presadil Salina a na ukazovateli skóre svietil stav 6:4. Už o dve minúty neskôr vyhrával portugalský tím o tri góly a v 20. minúte po góle Salinu dokonca 11:7. Rovnaký hráč prekonal Božiča aj v 23. minúte a Šarišania prehrávali o päť gólov 8:13. Do konca prvého polčasu však ukrojili z hrozivo vyzerajúceho manka, keď sa presadili Radčenko, Číp a Urban, ktorý stanovil polčasový rezultát na 14:11.

Na začiatku druhého dejstva sa Radčenkovi podarilo korigovať na 13:15 a hosťom sa darilo držať priaznivý stav do 37. minúty, keď sa presadil na krídle Antl (16:18). Potom prišli chvíle domácich, ktorí tromi gólmi v rade upravili už na 21:16 a až po premenenej sedmičke Areiu sa presadil netradične Pekár. V 44. minúte prekonal striedajúceho Čuprynu aktívne hrajúci Duarte, ktorý zvýšil už na 24:17.

Tréner: Posledných 23 minút sme odišli

Desať minút pred koncom duelu Morales nikým nestrážený upravil na 28:20 a Tatran bol zrelý na uterák. Ten istý hráč skóroval i v 57. minúte a domáci tím vyhrával o deväť gólov (31:22). Porto napokon zvíťazilo o desať gólov a zaslúžene sa tešilo zo zisku úvodných dvoch bodov. Najbližšie bude hrať Prešov 26. septembra doma proti HC Meškov Brest.

Rastislav Trtík, tréner Tatrana Prešov: „Nebol to pre nás šťastný zápas, približne štyridsať minút sme hrali vyrovnanú partiu. Boli sme v hre, prehrávali sme o dva góly, no posledných 23 minút sme úplne odišli. Prispelo k tomu viacero faktorov, no je to i o skúsenostiach súpera a tlaku, ktorý vedel vytvoriť. Totálne sme v tom čase prepadli v hre a nazbieralo sa ďalších osem gólov.“

FC Porto (Port.) – Tatran Prešov 33:23 (14:11)

  • Zostava a góly Prešova: Božič, Čupryna – Rábek 1, Kopčo, Hrstka 2, Sadovij, Radčenko 4, Urban 1, Furlan 7, Pekár 1, Číp 1, Peskov 1, Antl 4, Ivkovič, Petro 1.
  • Vylúčení: 5:5,
  • 7m hody: 2/1–0/0,
  • divákov: 1151
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM