Šport

Nastúpil po 8. mesiacoch od operácie: Prešovský futsalista dal hneď 5 gólov!

Tomu sa povie návrat vo veľkom štle. Futsalisti FK Ekoprim Prešov vyhrali aj svoj druhý zápas v novej sezóne a hrdinom bol päťgólový Rudolf Beliš.

Ilustračný obrázok k článku Nastúpil po 8. mesiacoch od operácie: Prešovský futsalista dal hneď 5 gólov!
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Triumfovali v Humennom, kde hrá svoje domáce stretnutia Vranov nad Topľou. V súboji potvrdili rolu favorita, no ich víťazstvo sa nerodilo ľahko. „Súper nás veľmi prekvapil, pretože sme neočakávali, že budú takí behaví. Na začiatku sme nasadili pressing, chceli sme ich ubehať. Súperi však boli dobrí fyzicky, aj v súbojoch jeden na jedného. Vládali s nami behať a tým pádom sme sa prispôsobili ich tempu,“ zhodnotil hráč FK Prešov Rudolf Beliš. V ďalších minútach sa hralo hore-dole a šance boli na oboch stranách. Od začiatku boli vo vedení hráči z metropoly Šariša, no v druhej polovici hry sa Vranovčanom podarilo zdramatizovať stretnutie, keď znížili stav na 4:5.

„Chceli sme stavať skúsenejších hráčov a odchádzali nám sily. Jedno šťastie, že sme stále viedli a tým pádom sa nám hralo lepšie. Keby sme dostali gól na začiatku, mali by sme zviazané nohy, lebo oni boli behaví, šikovní a nečakali sme, že budú takým súperom,“ priznal futsalista Ekoprimu. Prešovčania nakoniec dotiahli duel do víťazného konca. Po výhre 7:4 si pripísali do tabuľky ďalšie tri body. V ďalších minútach sa hralo hore-dole a šance boli na oboch stranách. Rudolf Beliš sa do zostavy FK Ekoprim vrátil po zranení kolena, a to veľkolepým spôsobom. V súboji strelil päť gólov. „Dôležité bolo skórovať prvýkrát, aby som si veril. Dal som päť gólov, ale niektoré padli po individuálnych akciách iných hráčov, ja som mal dobrý výber miesta,“ povedal autor piatich presných zásahov v stretnutí.

Futsalista Prešova nastúpil do zápasu prvýkrát po ôsmich mesiacoch od operácie kolena. Dva dni pred zápasom však ešte chcel svoj návrat odložiť. „Keď uvidí môj doktor, že som hral, nebudem mať na ružiach ustlané. Ešte vo štvrtok som nechcel nastúpiť, ale potom som si povedal, že to vyskúšam. Bolo to ako keby som hral s dvomi ľavými nohami, lebo ortéza, ktorú nosím ma dosť obmedzuje v pohybe. Stále mám v hlave, že nemôžem robiť isté pohyby a musím to potom odbúrať,“ vravel dvsadsaťsedemročný Beliš. Koleno mal po zápase opuchnuté, no v najbližšom súboji by mal byť trénerovi Antóniovi Hernándezovi k dispozícii. „Dúfam, že som to neurýchlil. Koleno mám opuchnuté, počas týždňa asi vynechám jeden tréning, aby som mohol v piatok nastúpiť do ďalšieho zápasu.“ Po trinásťmesačnej pauze zavinenej zranením sa do zostavy prešovského tímu vrátil aj ďalší hráč. Medzi tri žrde sa v sobotu postavil brankár Matúš Lipka. V stretnutí predviedol výborné zákroky a svoj tím viackrát podržal.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM