Michala Halásová Samospráva

Národný projekt v našom meste. Pomáhajú občanom v zlej sociálnej situácii

Aj v meste Prešov prebieha od začiatku roka národný projekt terénnej sociálnej práce. Jeho financovanie realizuje Fond sociálneho rozvoja a je financovaný aj z prostriedkov Európskeho sociálneho fondu bez nutnosti spolufinancovania zo strany mesta.

Ilustračný obrázok k článku Národný projekt v našom meste. Pomáhajú občanom v zlej sociálnej situácii
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnými cieľmi projektu je poskytovanie sociálnej starostlivosti občanom, ktorí sa ocitli v nepriaznivej sociálnej situácii s osobitným zreteľom na marginalizované rómske komunity, metodická a supervízna podpora výkonu terénných sociálnych prác a odborný rast pracovníkov projektu.

"Sociálnu starostlivosť poskytujú 4 terénni sociálni pracovníci a jeden asistent terénneho sociálneho pracovníka v troch lokalitách mesta Prešov: Stará Tehelňa, Pod Hrádkom, Tarasa Ševčenka,“ upresnila hovorkyňa radnice Jana Jurčišinová. Ako dodala, za obdobie prvých troch mesiacov roka 2013 sociálni pracovníci poskytli svoje služby 217 klientom – občanom v určených lokalitách mesta Prešov.

Sociálni pracovníci a asistent terénneho sociálneho pracovníka predovšetkým poskytovali poradenstvo a riešili najmä problémy v oblasti zamestnania, bývania, zdravia, vzdelávania a sociálno – patologických javov. Ukončenie projektu je plánované v roku 2015.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM