Kultúra

Naozaj krásne jubileum: Folklórny súbor Šarišan oslavuje svoje 50-te narodeniny

Tomu sa povie krásne jubileum. Folklórny súbor Šarišan v týchto dňoch oslavuje svoje 50-te narodeniny. A aha, čo sa chystá...

Ilustračný obrázok k článku Naozaj krásne jubileum: Folklórny súbor Šarišan oslavuje svoje 50-te narodeniny
Zdroj: Folklórny súbor Šarišan

V živote človeka je to významný medzník, hranica, prekročením ktorej sa posúvame do pomyselnej druhej polovice života. Hodnotíme, bilancujeme, myslíme na svojich najbližších, ale tiež uvažujeme o svojej budúcnosti.

Život kolektívu je predsa len trochu iný. V jeho 50-ke je ukrytých množstvo príbehov, zážitkov. Je to spleť nesmierneho množstva emócií, citov, energie, ktorú do spoločnej práce a vzťahov vkladali jeho členovia. V tých sa najviac cenia hodnoty ako láska a vernosť.

„Náš Šarišan sa stal jednou veľkou rodinou, v ktorej láska a vernosť sú stále prítomné. 50-ročná vernosť sa v živote manželov odmeňuje zlatou svadbou. Práve túto symboliku sme použili ako námet nášho programu „Zlatá svadba“,“ uviedla Jana Pitková.

Niekoľko generácií bývalých a súčasných členov Šarišanu sa spojilo a vytvorilo takmer 200-členný kolektív, ktorý diváka, prostredníctvom hudby, spevu a tanca, prevedie históriou súboru od jeho začiatkov až po súčasnosť.

Premiérové predstavenia sa budú konať 2. a 3. marca 2018 v Divadle Jonáša Záborského v Prešove, reprízy programu sú naplánované na 25. a 26. mája 2018.

Program „Zlatá svadba“ je výberom toho najlepšieho „rodinného šarišanského zlata“ a potvrdením myšlienky Andreja Marenčina: „Našemu Šarišu na švece ňiť pari…“

Text: Jana Pitková

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: archívne

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM