Ľubomír Hudačko Kultúra

Nákupné stredisko Centrum na Sídlisku III: Odštartuje tu šnúra podujatí pre ľudí

Novinka pre Prešovčanov. Na Sídlisku III bude na programe séria podujatí, ktoré majú oživiť nákupné stredisko Centrum. O čo vlastne pôjde?

Ilustračný obrázok k článku Nákupné stredisko Centrum na Sídlisku III: Odštartuje tu šnúra podujatí pre ľudí
Zdroj: Dnes24.sk

Daj kultúre zelenú. To je názov sérii podujatí, ktoré čoskoro odštartujú na prešovskom Sídlisku III. Touto sériou podujatí chcú organizátori oživiť Sídlisko III, prebrať ho z kultúrnej letargie a priniesť kultúru späť k obyvateľom sídliska pod ich okná.

Prestáva žiť

„Sídlisko III je mimo kultúrneho diania a aj na dedine to viac žije ako na sídlisku. Všetci bez ohľadu na vek chcú vyjsť von, posedieť si v príjemnom prostredí a popri tom si pozrieť či vypočuť kultúrne vystúpenie. Zároveň je naším dôvodom snaha ohľadom ultramoderného skateparku v NS Centrum ukázať jeho funkčnosť a využiteľnosť pre všetkých. Sídlisko III bolo vnímané ako sídlisko mladých, ale akosi prestáva žiť, nakoľko sa tu nič nedeje,“ uviedol organizátor podujatia Radovan Mamrilla.

Ako pokračoval, tieto podujatia sú určené pre všetkých, aby zažili kultúru pod oknami, kultúrne strávili piatky po náročnom pracovnom či školskom týždni. Pôjde ale aj podujatie pre umelcov, súbory, kluby, krúžky a školy, ktorí sa môžu odprezentovať, môžu sa stať pozitívnym a nasledovania vhodným vzorom pre mládež a prilákať ju k zmysluplnej činnosti.

Prvé podujatie 12. mája

„Ak sa spomedzi mladých ľudí, členov súborov, spolkov, klubov, krúžkov škol, neznámych umelcov vykľuje talent, ktorý v budúcnosti bude naše mesto prezentovať a budeme sa ním pýšiť, budete si môcť povedať, že ste pri tom boli, že ste boli na začiatku niečoho veľkého, že ste stáli pri zrode talentu, že ste ho podporili,“ dodal Mamrilla. Ako prvé podujatie malo byť na programe už v piatok 5. mája od 14.00. Avšak, organizátori vzhľadom na upozornenia meteorológov zo SHMÚ akciu zrušili. Kapely Eda Klenu a Olympic Revival tak po dohode s organizátormi majú vystúpiť v náhradnom termíne. Celkovo však takýchto podujatí má byť tucet, prvý teda o týždeň 12. mája.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM