Ľubomír Hudačko Správy Správy

Nákupné centrum Eperia na Sekčove? Pozrite si už teraz, ako bude po dokončení vyzerať

Prešovčanov čaká stavebný ruch. Na Sekčove sa ešte tento mesiac má začať výstavba nákupného centra Eperia. Vo vizualizácii môžete už teraz vidieť, ako bude po dokončení vyzerať.

Ilustračný obrázok k článku Nákupné centrum Eperia na Sekčove? Pozrite si už teraz, ako bude po dokončení vyzerať
Zdroj: J&T Real Estate

Spoločnosť J&T Real Estate, a.s., zaháji už tento mesiac v Prešove výstavbu nového nákupného centra Eperia Shopping Mall s celkovou prenajímateľnou plochou 22 000 m2. V obchodnej zóne na sídlisku Sekčov tak má vyrásť dvojpodlažné moderné, regionálne nákupné centrum s viac ako stovkou obchodov.

Autom, bicyklom aj MHD

V pláne je, že celková investícia dosiahne výšku 50 miliónov eur. Dôvod výberu lokality na tento projekt bol podľa riaditeľa leasingového oddelenia JTRE Petra Píša jednoznačný.

Prečítajte si tiež: V Prešove sa začne stavať nový obchoďák: V meste vyrastie obchodné centrum Forum

„Zamerali sme sa na lokalitu, o ktorej si myslíme, že má obrovský nákupný potenciál pre celý prešovský región. Pohyb ľudí na ulici Armádneho generála Ludvíka Svobodu a Rusínskej cesty je podľa prieskumu niekoľkonásobne vyšší ako v centre. Samotná lokalita, kde sa bude Eperia nachádzať, dosahuje už dnes návštevnosť v priemere viac ako 10 000 návštevníkov denne. Cieľom je priniesť do regiónu Prešova zážitok z nakupovania tak, ako je známy z iných regionálnych miest Slovenska,“ povedal.

Eperia má byť podľa neho ľahko dostupná autom, bicyklom či MHD. Brány má Eperia Shopping Mall otvoriť koncom roka 2017. V ponuke majú byť známe módne značky a nebude chýbať ani nový koncept potravín či dodatkový zákaznícky servis alebo služby food court. K dispozícii budú aktívne zóny, detský kútik, pohodlné sedenie po dlhých nákupoch či wifi.

Zóna so zeleňou aj panoramatické výťahy

Dominantu má tvoriť centrálne námestie otvorené cez dve podlažia a okrem oddychovej zóny so zeleňou a informačným pultom tam bude umiestnená aj skupina panoramatických výťahov. Tie prepoja nákupné podlažia s podzemným podlažím, kde zaparkuje viac ako 600 áut. Námestie poskytne príležitostné kultúrne a verejné podujatia, aktivity pre deti a iné atrakcie. Priestor má myslieť aj na cyklistov a bude bezbariérový.

Prečítajte si tiež: RegioJet chystá novinku, ktorá sa úzko týka Prešova: Naše mesto chce spojiť s Kysakom!

VIZUALIZÁCIA: Takto bude vyzerať nové nákupné centrum v Prešove
2
Galéria
Zdroj: J&T Real Estate
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM