Ľubomír Hudačko Kultúra

Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Prešova, ktoré môžu zlákať aj vás

Čo budete robiť počas blížiacich sa voľných dní? Možno vám pri rozhodovaní pomôže hneď niekoľko zaujímavých inšpirácii. Prešovčania a spol., toto môže zlákať aj vás...

Ilustračný obrázok k článku Najvyšší čas sa začať rozhodovať, ako stráviť víkend: Niekoľko inšpirácií z Prešova, ktoré môžu zlákať aj vás
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Hudba pod hviezdnou oblohou – The Beatles

28. januára od 18.00 v planetáriu

Predstavenie nezabudnuteľnej kapely v audiovizuálnom programe pod umelou hviezdnou oblohou planetária. Program vhodný pre dospelých a dospievajúcich.

Dáma vo fialovom

28. januára o 19.00 v PKO

Komédia s muzikou a spevom na motívy zo života slávneho šarišského maliara Pavla Szinyei Merse. V réžii Vlada Šmihulu účinkujú Daniela Libezňuk, Martina Klimová, Michal Glevaňák či Róbert Poklemba.

Sólisti Donského Kozáckeho choru Volnij Don

29. januára od 19.00 v Kine Scala

V programe sa vám predstavia Grigorij Polovinka, Alexander Džalašov, Nadežda Bulanova, Anastasija Krivoručko. Ako hosť vystúpi spevácka skupina Kačurienky.

Koncert Jazzabell

29. januára od 21.00 vo Wave

Hudba košickej formácie je prienikom rôznych žánrov, jazzu, funku, latino i blues, vo veľmi dynamickej podobe, s dravým zvukom a v skvelých aranžmánoch. Vlado Mužak – Basa, Tomi Beneš – Bicie, Matej Lazár – Klávesy, Filip Molčányi – Saxofón.

Jazyková kaviareň

30. januára od 18.00 vo Wave

Dnes nemusíš cestovať nikam, zahraničie príde za tebou! Zaži aj ty s AIESEC nezabudnuteľný večer v medzinárodnom prostredí, zlepši si angličtinu a spoznaj nové kultúry. Podvečer spestrí vystúpenie kapely Good Flow.

Zápas prešovských volejbalistiek

30. januára od 18.00 v športovej hale na SŠ Ľ. Podjavorinskej

Volejbalistky Dobré zo Slovenska – Prešov si v druhom zápase nadstavbovej časti zmerajú sily s tabuľkovým susedom. Príďte dievčatá v dôležitom zápase povzbudiť proti tíu SVK DDK – LED Senica.

Fantázia

30. januára od 19.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Prutkovovská Fantázia je ľahučkou komédiou s piesňami. Diváci sa budú pri jej sledovaní skvele zabávať. A nielen to! Kozma Prutkov legenda, ale zároveň aj výmysel a fikcia – v skutočnosti Alexej Tolstoj a Alexej Žemčužnikov – napísali vaudeville Fantázia s jasným zámerom: parodovaním daného žánru sa vysmiať lacnému vkusu vtedajšej spoločnosti.

Puf a muf sa vracia

31. januára od 16.00 v Babadle

V tejto divadelnej hre sa deti zoznámia s majstrom animovaného filmu Viktorom Kubalom a s niektorými postavami z jeho tvorby ako je Puf a Muf, Peter a Dita. Celá inscenácia sa nesie v komickom až grotesknom duchu a chvíľami sa divákovi môže zdať že sa pozerá na animovaný film.

Polepetko

31. januára od 16.00 v Divadle Alexandra Duchnoviča

Známa hudobná rozprávka Petra Stoličného Polepetko s textami piesní Jána Štrassera a hudbou Igora Bázlika v podaní mladšej generácie súboru DAD v réžii Vladimíra Sadílka prináša zábavu a humor vyplývajúci predovšetkým z vtipných situácií, do ktorých sa dostáva hlavný hrdina rozprávky popletko Polepetko, čo popletie všetko.

Nemá kocúr večné hody

31. januára od 16.00 v DJZ

Chudobná vdova má na vydaj dcéru, o ktorú sa uchádzajú hneď dvaja ženísi. Atraktívny, ale insolventný mladík a zároveň jeho bohatý, ale starý strýko. Každý z nich má teda celkom iné prednosti a nie je jednoduché vybrať si. Nádejná nevesta preto neustále mení svoje rozhodnutia a ženísi svoju stratégiu.

Môže vás zaujímať:

Čo zaujímavé sa chystá v Prešove počas januára? 10 podujatí, o ktorých by ste mali vedieť

Len začnete čítať a na mnohých hneď doľahne nostalgia: 5 spôsobov, ako kedysi vedeli tráviť čas deti v Prešove

Kuriozita v Prešove, o ktorej vie zrejme málokto: Tipnite si, koľko ľudí býva na tejto ulici :)

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM