Zuzana Vajayová Rôzne

Najviac nehôd a zranení sa stalo uplynulý týždeň v Prešovskom kraji

Polícia zaznamenala minulý týždeň na celom Slovensku 283 dopravných nehôd. Z nich najviac, a to 55, sa stalo v Prešovskom kraji, najmenej - 22, zase v Trenčianskom kraji.

Ťažko sa zranilo 20 ľudí, polovica z nich práve v Prešovskom kraji. V Bratislavskom a Nitrianskom kraji sa nikto nezranil. Pri nehodách zahynulo päť osôb, z toho v jednom prípade išlo o chodca v Banskobystrickom kraji. Toho zrazil opitý vodič, ktorého polícia po úteku z miesta nehody vypátrala.

Najmladšou obeťou bola 18-ročná vodička, ktorá so svojím Fiatom Punto dostala v katastri obce Hrubý Šúr, okres Senec, šmyk, zišla z cesty a narazila do stromu. Najstarším bol zase 83-ročný vodič, ktorý v katastri Žarnovice na rýchlostnej ceste R1 náhle zmenil s autom Daewoo Tico smer jazdy a otočil sa do protismeru. V ľavom jazdnom pruhu sa zrazil s Octaviou. Smrťou poľského manželského páru sa skončila aj nehoda v katastri obce Oščadnica.

Od začiatku roka do soboty 14. augusta polícia zaznamenala 9108 dopravných nehôd, čo je o 3913 menej ako v rovnakom období 2010. Ťažko sa zranilo 630 ľudí, čo je o 138 menej ako v rovnakom období v minulom roku. O život prišlo 185 osôb, čo je rovnaký počet ako v minulom roku, z nich bolo 17 motocyklistov, 38 chodcov a 11 cyklistov.

TASR informovala hovorkyňa Prezídia PZ Denisa Baloghová.

Zdroj: TASR Foto: Ilustračné

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM