Webnoviny - Rôzne

Najväčšími rizikami na festivaloch sex, drogy a alkohol

Najväčšími rizikami na letných hudobných festivaloch sú nadmerné pitie alkoholu, užívanie drog, nechránený pohlavný styk a nedostatočná hygiena.

Foto: AP Photo/Joel Ryan (WEBNOVINY) – Tvrdí to Mark Salter z britskej Agentúry pre ochranu zdravia, ktorý veľké festivaly navštevoval viac ako 20 rokov, pričom nevynechal ani slávne podujatie Glastonbury.

Na základe svojich skúseností zhrnul, že ľudia by na takýchto akciách mali v prvom rade piť dostatok nealkoholických nápojov, najmä pitnú vodu, ďalej používať prezervatívy pri pohlavnom styku, na slnku nosiť pokrývku hlavy, používať opaľovací krém či iný prostriedok na ochranu pred slnečným žiarením a umývať si ruky po použití toalety.

„V prípade, že sa chystáte navštíviť festival, odporúčam vám, aby ste to s ničím nepreháňali,“ uviedol Salter. Dodal, že najčastejšími zdravotnými problémami na masových letných podujatiach sú spálenie pokožky, úpal a podvrtnutie členka. Omnoho zriedkavejšie sú sexuálne prenosné choroby, srdcové infarkty či zranenia v hrudnej oblasti.

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM