Ľubomír Hudačko Rôzne

Najstarší volejbalový turnaj mládeže na Slovensku: Vysoko sa umiestnili aj Prešovčanky

Vianočný volejbalový turnaj žiakov, kadetov a žiačok bol s medzinárodnou účasťou. Na programe bol jeho 53. ročník, ktorý spoznal svojich víťazov.

Ilustračný obrázok k článku Najstarší volejbalový turnaj mládeže na Slovensku: Vysoko sa umiestnili aj Prešovčanky
Zdroj: Mesto Prešov

Na najstaršom volejbalovom turnaji mládeže na Slovensku sa zišlo spolu 340 hráčov a hráčok z 21 volejbalových klubov a základných škôl Prešovského kraja, Žiliny, Púchova a poľských miest Jaslo, Grybow, Nowy Sacz, Muszyna a z maďarskej Nyiregyhazy. „Ide o prestížny turnaj, dovolím si tvrdiť, že v tejto kategórii to je najväčší turnaj na východnom Slovensku,“ uviedol tréner Martin Ňachaj, ktorý koučoval Prešovčanky z klubu ELBA Prešov. Najpočetnejšie zastúpenie mal turnaj žiačok, v ktorom o prvenstvo bojovalo až 16 družstiev.

Z víťazstva sa nakoniec tešili hráčky z Nyiregyházy pred Jaslom a Spišskou Novou Vsou. Na peknom štvrtom mieste skončili domáce Prešovčanky z klubu Elba Prešov.

Nová skúsenosť

„Samozrejme, je skvelé zahrať si proti zahraničným klubom, ale nie je to pre nás nová skúsenosť nakoľko počas roka absolvujeme veľa turnajov s medzinárodnou účasťou. Dievčatá vnímajú každý turnaj ako možnosť sa niečo nové naučiť, zdokonaliť, získať priateľov aj kontakty vďaka čomu vieme vytvoriť družby a dohodnúť sa na ďalších turnajoch,“ dodal Martin Ňachaj.

Ďalší prešovský volejbalový klub VK Eperia Prešov skončil na 13. mieste. Aj to svedčí o silnej konkurencii na turnaji. „Turnaj mal veľmi vysokú úroveň. Pre zverenkyne to bolo prestížnejšie o to viac, že sa hralo na domácej pôde a do hľadiska nás mohli prísť podporiť aj rodičia.“ zhodnotil tréner VK Eperia Prešov Jakub Gondžúr.

Medzi žiakmi (súťažilo 10 družstiev) sa najviac darilo hráčom z Noweho Saczu pred Starou Ľubovňou a Prešovom. V kadetskej kategórii sa predstavilo 6 družstiev kadetov, pričom zvíťazili volejbalisti zo Starej Ľubovne pred Prešovom a Humenným.

Turnaj mal vysokú športovú a spoločenskú úroveň, hráčky a hráči preukázali svoje športové majstrovstvo a zmysel pre fair-play, zúčastnené družstvá vyzdvihli výborné hracie podmienky na ZŠ Sibírska a SSOŠ Elba, kde sa hrala jedna zo skupín turnaja žiačok, a CZŠ bl.P.P.Gojdiča na Bernolákovej ulici, kde hrali kadeti.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM