Ľubomír Hudačko Rôzne

Najkurióznejší zážitok prešovskej pedagogičky: Na niečo podobné nikdy nezabudne!

Z pamäte to nevymazala. Prešovská pedagogička Jarmila Verbovská nám prezradila najkurióznejší zážitok zo svojej praxe. Ide o príbeh s pikantným nádychom.

Ilustračný obrázok k článku Najkurióznejší zážitok prešovskej pedagogičky: Na niečo podobné nikdy nezabudne!
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na našom spravodajskom portáli ste si už mohli prečítať rozhovor s prešovskou pedagogičkou Jarmilou Verbovskou, ktorú za jej prácu ocenil aj minister školstva. Prezradila nám čosi zo svojich začiatkov, praxe či súkromia.

Teraz vás zoznámime s jedným zážitkom, ktorý Jarmile Verbovskej poriadne utkvel v pamäti a doteraz naň nezabudla. Sama nám bližšie prezradila, o čo vlastne išlo. „Ešte pred vysokou školou som učila na materskej škole a nikdy som nezabudla na jeden zážitok. Raz pri ranných hrách sa deti hrali na lekára. Jeden chlapček bol akože pán doktor, jedno dievčatko bolo sestričkou a ďalšie dievča bolo pacientkou. Zo stoličiek si vyrobili posteľ, dievčatko – pacientka ležala a mala nohavičky vyzlečené,“ začína rozprávať Jarmila Verbovská zaujímavý príbeh zo svojej bohatej praxe.

Prečítajte si: Prešovčanka tvorí pozoruhodné fotky: Čo záber to hotové umelecké dielo!

Prirodzene sa teda o dôvod tohto nápadu detí zajímala a vysvetlenie prišlo onedlho na to. „Keď som sa pýtala, čo sa deje, chlapček odpovedal, že hľadá dieročku, kadiaľ pôjde dieťatko von z mamičkinho bruška. Poobede som uvedený zážitok povedala matke malého chlapca. Vysvetlila mi, že predchádzajúci deň mali na návšteve krstnú mamu chlapca, ktorá bola tehotná. On sa teda pýtal, ako sa dieťatko dostane von z bruška a odpovedali mu, že krstná má takú dieročku, cez ktorú dieťatko vyjde von. A tak v tej hre s dievčatami on tú dieročku hľadal,“ dodala so smiechom prešovská pedagogička na margo úsmevného zážitku, na ktorý si živo pamätá dodnes.

„Vtedy som si uvedomila, že už v predškolskom veku je potrebné hovoriť o otázkach súvisiacich s výchovou k manželstvu a rodičovstvu,“ zakončila Jarmila Verbovská.

Dajte LIKE na našej FB stránke a máte vždy čerstvé info z Prešova a okolia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM