Ľubomír Hudačko Rôzne

Najklikanejšie správy týždňa: Ocenenie prešovského lekára i netradičné mená bábätiek v našom meste

V Prešove a okolí priniesol mnoho zaujímavého aj uplynulý druhý decembrový týždeň. My sme sa pozreli na správy, ktoré najviac zarezonovali v našom meste. Čo všetko zaujalo našich čitateľov? Pozrite si PREHĽAD.

Ilustračný obrázok k článku Najklikanejšie správy týždňa: Ocenenie prešovského lekára i netradičné mená bábätiek v našom meste
Zdroj: TASR

Krstné meno si nikto z nás nevyberá. Kým v minulosti sa zvykli dávať deťom mená často po rodičoch, prípadne babke či dedkovi, v súčasnosti je tomu nezriedka inak. Pozrite si, aké fičali tento rok v Prešove.

Fantázii sa medze nekladú a dnešné deti nenosia len mená svojich otcov. Rodičia sa často neváhajú inšpirovať napríklad zahraničnými kalendármi. Aj v Prešove sa tento rok narodilo zopár bábätiek, ktoré budú chodiť po svete s nie celkom obyčajnými menami…

Rozhodnuté, ceny predsedu PSK boli rozdané. Laureátmi sa stali lekár, olympionik, fotograf, dobrovoľní hasiči, kultúrna inštitúcia i súkromná firma. Prešovský samosprávny kraj tak ocenil významné osobnosti i inštitúcie pôsobiace na jeho území.

Má charizmatickú osobnosť, chlapčenský úsmev, legendárny účes a kvantum chytľavých pesničiek. Meky Žbirka ukázal fanúšikom, že je v top forme a rozdáva pohodu naprieč dvomi republikami. Stihol aj pútavo vtipkovať o svojom vzhľade, na začiatku kariéry je nutné podľa neho vyzerať blbo!

Mikulášsky večer v centre mesta „obsadili“ prešovské deti, ktoré doslova praskalo vo švíkoch. Nedočkavé, radostné, sprevádzané predvianočnou atmosférou čakali spoločne na príchod obľúbeného Mikuláša. A ten rozdal aj ceny, ktoré si výhercovia môžu vyzdvihnúť do konca roka. Ktoré mená sú v zozname?

Nová primátorka a poslanci zložia svoje sľuby a tak prevezmú opraty nad našim mestom na najbližšie štyri roky. Stane sa tak na ustanovujúcom Mestskom zastupiteľstve, ktorého program sme vám sprostredkovali. Čo všetko ich čaká?

Obyvateľov nášho mesta trápia viaceré problémy, ktoré sa podľa nich neriešia tak, ako by mali. Tentoraz sme boli zvedaví, čo hovoria Sekčovčania na život na ich sídlisku. Sú spokojní či naopak? A je potrebné niečo podľa nich prioritne riešiť?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM