Ľubomír Hudačko Správy

Nadšenci turizmu môžu jasať: Pri Prešove otvorili turisticko-informačné centrum, ponúka mnohé lákadlá!

V priestoroch Mestského múzea a galérie pri Prešove otvorili turisticko-informačné centrum. Nielen turistov, ale aj domácich zrejme potešia nové pohľadnice, magnetky či razené mince. Nadšenci tohto odvetvia tak môžu dosýta jasať. Na aké ďalšie lákadlá si prídeme?

Ilustračný obrázok k článku Nadšenci turizmu môžu jasať: Pri Prešove otvorili turisticko-informačné centrum, ponúka mnohé lákadlá!
Zdroj: TASR

Centrum okrem predaja suvenírov a informačných materiálov o meste Veľký Šariš a Šarišskom hrade bude ponúkať taktiež sprievodcovské a rôzne ďalšie služby pre návštevníkov mesta. K dispozícii je dokonca aj originálna detská maľovanka o Šarišskom hrade.

V ponuke suvenírov sú aj hand-made výrobky z dielne veľkošarišských žiakov či účastníkov súťaže o najkrajší suvenír. Keďže v tomto roku uplynulo presne 770 rokov od prvej písomnej zmienky o Šarišskom hrade, zahrnulo kultúrno-informačné centrum do ponuky turistického centra i vlastnú turistickú známku mesta a nálepku pre turistov – zberateľov. Dokonca v predaji bude i limitovaná edícia výročných známok Šarišského hradu.

„Turisticko-informačné centrum bude fungovať v súčinnosti s mestským múzeom, v ktorého priestoroch sídli a ktoré turistom už teraz prináša komplexný prehľad o histórii nášho mesta s ukážkou vzácnych exponátov – nálezov z hradu a podobne. To, čo však turistom vo Veľkom Šariši doteraz chýbalo, sú suveníry či turistická známka, ktorá je najmä na Šarišskom hrade taká žiadaná, ako aj informačné letáky v rôznych jazykových mutáciách a rovnako aj sprievodcovské služby, ktoré však odteraz budú v našom meste samozrejmosťou,“ uviedla riaditeľka Kultúrno-informačného centra Veľký Šariš, ktoré TIC zriadilo, Katarína Pirohová.

Materiály a služby, ktoré bude mať vo svojej ponuke turistické centrum v meste, sa budú ponúkať aj priamo na hrade. To by malo zabezpečiť nové správcovské miesto, ktoré sa na hrade v tomto roku má vybudovať.

Čítajte tiež:

Prešov sa vo veľkej konkurencii nenechal zahanbiť: Cyklisti z nášho mesta najazdili tisíce kilometrov!

foto: ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM