Ľubomír Hudačko Rôzne

Na Vodárenskej veži zakázali ľuďom fotiť krásny výhľad: Primátor sa to dozvedel na dovolenke a...

Z chátrajúcej dominanty bola na jeseň opäť oficiálne uvedená do života prešovská Eiffelovka. Aj takto nazývajú Vodárenskú vežu, ktorá ponúka výhľad na celé mesto. A s tým aj chuť fotografovať, čo sa však nepáči obyvateľom v blízkosti objektu. Z veže napokon zakázali ľuďom fotiť, no nastal zvrat...

Ilustračný obrázok k článku Na Vodárenskej veži zakázali ľuďom fotiť krásny výhľad: Primátor sa to dozvedel na dovolenke a...
Foto: Ľubomír Hudačko / Zdroj: Dnes24.sk

Na základe zasadnutia výboru mestskej časti, na ktorom sa zúčastnili aj dotknutí obyvatelia, ktorí sa sťažovali na narušenie súkromia, boli správcom na Vodárenskej veži pred časom osadené piktogramy Zákaz fotografovania.

To však platilo len chvíľu, urgentne z dovolenky mimo Slovenska zasiahol primátor Pavel Hagyari. Hoci bol 2 000 kilometrov ďaleko, nastal ďalší zvrat. Hlava mesta rovno z dovolenky totiž nariadila, aby sa na prešovskej Eiffelovke fotiť mohlo aj naďalej.

„Keďže ide o vežu, ktorá bola postavená ešte pre zastavaním okolia obytnými domami a ktorá ponúka jeden z najkrajších panoramatických výhľadov v širokom okolí, by bol zákaz fotografovania v tomto prípade zmarením účelu celej tejto vyhliadky a samotnej revitalizácie Vodárenskej veže. Preto bol tento zákaz na pokyn primátora, ktorý bol v tom čase na dovolenke, odstránený,“ uviedla hovorkyňa radnice Veronika Kmetóny Gazdová.

Prečítajte tiež, ako plánuje mesto riešiť problém so súkromím!

foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM