Webnoviny - Rôzne

Na Veľkonočný pondelok budú prízemné mrazy aj záveje

Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred prízemným mrazom na území celého Slovenska, pričom na severe krajiny aj pred výskytom snehových jazykov a závejov. Výstraha prvého stupňa pre prízemný mráz platí v pondelok 9. apríla od polnoci d

Takýto prízemný mráz predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre teplomilné rastliny.

Výstraha prvého stupňa pre snehové jazyky a záveje platí od nedeľňajšej noci do 18:00, ich tvorba predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre dopravné aktivity. Výskyt snehových jazykov je v danom ročnom období a oblasti bežný, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu.

V nedeľu sa vyskytne premenlivá oblačnosť, na severe bude zväčša oblačno až zamračené. Miestami hrozia aj snehové prehánky, na krajnom severe aj trvalejšie sneženie. Na juhu v polohách do 300 metrov nad morom sa môžu objaviť ojedinele aj prehánky dažďa so snehom.

Najvyššia denná teplota dosiahne 5 až 10 stupňov Celzia, v severnej polovici územia 0 až 5 stupňov Celzia. Teplota na horách vo výške 1500 metrov bude okolo –7 stupňov Celzia.

Fúkať bude severozápadný až severný vietor rýchlosťou 5 až 11 m/s (20 až 40 km/h), v nárazoch miestami okolo 16 m/s (60 km/h), na strednom Slovensku bude prevažne len mierny vietor do 6 m/s (20 km/h).

presov24/webnoviny

Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM