Peter Handzuš Krimi

Na školách prebehli protidrogové prehliadky: Policajti so psami prehľadávali triedy aj šatne!

V stredu v dopoludňajších hodinách vykonala polícia na školách preventívno–bezpečnostnú akciu pod názvom Čisté školy. Vybrané školy prehľadávali policajti s vycvičenými psami.

Ilustračný obrázok k článku Na školách prebehli protidrogové prehliadky: Policajti so psami prehľadávali triedy aj šatne!
Zdroj: Policajný zbor SR

Akcia, ktorá prebehla v Prešovskom kraji, bola zameraná predovšetkým preventívne a to na zistenie situácie na úseku drogovej kriminality, konanej v rámci spolupráce s Úradom Prešovského samosprávneho kraja ako zriaďovateľa školských zariadení.

„Na vybraných stredných školách policajti za pomoci psa vycvičeného na vyhľadávanie drog, prehľadali náhodne vybrané triedy aj šatne. Akcia sa konala v mestách Prešov, Poprad, Svit, Kežmarok, Stará Ľubovňa, Bardejov, Stropkov, Snina, Svidník a Vranov nad Topľou – celkovo bolo skontrolovaných 16 škôl,“ informovala krajská policajná hovorkyňa Jana Migaľová.

Na jednej zo stredných škôl vo Vranove nad Topľou pes označil bundu žiaka, v ktorej sa podľa polície nachádzali nepatrné čiastočky sušiny.

Policajti hľadali v školách drogy. Pes označil podozrivú bundu
3
Galéria
Zdroj: Policajný zbor SR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM